Topptipset 14/2: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

Andreas Lindsjöö Publicerat: 14 februari 2020

              Annons:

Alla hjärtans dag är kärleksfull även vad gäller utbudet på fotbollsfronten. Både i England, Tyskland och Spanien serveras toppmatcher från respektive finrum. Flera fina drag har hittats, vägen är utstakad mot åtta rätt!

Spelstopp: 20.29

  Gå till Svenska Spel & spela Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra spelförslag:

1. Wolverhampton – Leicester X

Premier League öppnar fredagskvällen med ett intrikat möte på Molineux Stadium. Leicester har mattats av en smula sedan sin sanslösa höst, torsk i Ligacupen mot Aston Villa och PL-torsk mot Burnley finns i senaste tidens resultatlista. Wolverhampton har presterat stabilt hela säsongen, efter att sånär plockat en pinne mot omöjliga Liverpool lyckades The Wolves hålla stången mot Manchester United på Old Trafford. Höstens inbördes mellan dessa kombattanter slutade med delad ära och det gjorde även ett av lagens möte på denna matta förra säsongen. Mötet är jämnstreckat och det luktar kryss lång väg, mittentecknet kan mycket väl få stå orört.

2. Dortmund – Eintracht Frankfurt X

Signal Iduna Park serverar ett möte på den övre halvan av Bundesliga. Borussia Dortmund ligger på tredje plats efter 21 omgångar, Bayern München och RB Leipzig slåss i första hand om tronen för tillfället. Eintracht Frankfurt ligger på nionde plats tack vare sin formidabla formkurva. Örnarna pulveriserade Augsburg med 5-0 förra helgen och plockat poäng mot Dortmund i båda inbördes under 2019. Det gulsvarta hemmalaget åkte på däng mot Leverkusen senast. När ettan målas upp till månen blickar vi brett i hopp om högtryck i kuponghögen!

3. Valencia – Atlético Madrid 1

Två storklubbar med svajig form kliver in i omgång 24 av La Liga. Atlético Madrid har sin vana trogen stuvat om ordentligt i truppen och inte ens magikern Diego Simeone har lyckats slipa fram diamanten i miljardvärvningen Joao Félix. Madrassmakarna har bara vunnit tre av elva ligamatcher på resande fot inför trippen till Mestalla. Valencia inkasserade en avhyvling i baken i huvudstaden förra helgen, 3-0 vann Getafe med då men Los Che är ett helt annat lag på eget gräs. 7-5-0 lyder Valencias respektingivande hemmarad. 1X.

4. Monaco – Montpellier 2

Efter det deprimerade fjolåret har furstarna i Monaco repat nytt mod. Sjundeplatsen är en solskenshistoria med det mörker som rådde i furstendömet för ett år sedan. Montpellier befinner sig två placeringar ovanför värdlaget och gästerna har nu bara tre pinnar upp till toppkvartetten och en plats i Europaspelet. Florent Mollet sänkte Monaco på Stade de la Mosson i höstas och även när Montpellier kom till Monaco förra säsongen vann La Paillade. Ettan avslås med bestämdhet.

5. Vitória Setúbal – Gil Vicente X

I mittenbassängen av Primeira Liga ska två solida samlingar portugiser mäta sina krafter. 6-8-6 är hemmalagets resultatrad efter den delade pinnen borta mot Moreirense. Även gästerna kommer från ett oavgjort resultat, 2-2 borta mot Braga betyder att Gil Vicente också tillhör de mer kryssbenägna lagen i ligan genom resultatraden 5-8-7. Som om inte jämlikheten vore nog finns två raka kryss att finna i kolumnen över inbördes möten. Kan man köra två spikade kryss på samma kupong? Nåväl, när lädret vidgas får minirensaren österut haka på!

6. Hull – Swansea 2

Åter till de brittiska öarna där tigrar och svanar gör upp i djurparken vid namn KCOM Stadium. Hull har blivit mindre och mindre tigerliga ju längre säsongen löpt. Konstigt vore det väl annars när man tappat sina två stora kreatörer i form av Jarrod Bowen och Kamil Grosicki. Återigen lades The Tigers på rygg i tisdags då Blackburn lekte hem en 3-0-viktoria. Nu ska de orangesvarta på plats 15 välkomna tiondeplacerade Swansea. Besökarna från Wales lirade 0-0 mot Queens Park Rangers i drakarnas rike men The Swans trivs allra bäst på resande fot. Endast tre förluster har det blivit på 15 bortamatcher i The Championship och här har Swansea pangchans att förbättra sviten ytterligare. Höstens möte på Liberty Stadium slutade med svanseger trots att Tigrarna hade Grosicki i målprotokollet. Banka in tvåan!

7. Deportivo – Girona 2

Gamla Champions League-succén Deportivo La Coruna är nere och harvar i Segunda División nuförtiden. Säsongen har varit en besvikelse för hemmafansen men formen går ej att klaga på. Sju raka triumfer i ligaspelet är onekligen starka papper. Risken är dock märkbar att segertåget tar stopp under fredagskvällen. Girona har nio placeringars övertag efter 27 omgångar och inbördes möten talar kraftigt till gästerna som segrat de fyra senaste gångerna. Till besökarnas nackdel talar formen, endast två segrar på de senaste fem tävlingsmatcherna står sig slätt jämfört med trenden hos Deportivo. Tvåan lockar mest men det är inte läge att vara snål i Spanien.

8. Pescara – Cittadella 1

Vi kliver ner i stöveln för att avsluta fredagens fotbollsresa. Bakom överlägsna Benevento har i princip varenda lag i Serie B kvar chansen till att nå finrummet. Två av dessa drömmare ska försöka ta ett kliv närmare Zlatans stjärnglans vid Adriatiska havet. Efter 23 rundor skiljer en pinne mellan Pescara och Cittadella, gästerna befinner sig i nuläget på den sista av playoff-platserna. På eget gräs har Pescara plockat poäng i nio av tolv bataljer och ettan är sund som start men krysset bör ackompanjera när plånboken öppnas.

 

Banken! – Swansea

Sunda spikar är inget som kryllar denna fredag men när kastrerade tigrar tar emot starka svanar för man lov att lägga alla ägg i den walesiska korgen.

Skrällen! – Frankfurt

Den gula väggen är inte att leka med men man kan inte blindspika Dortmund bara för det. Frankfurt slog nyligen Leipzig som är i paritet med Dortmund. Skrällen hänger i luften och Örnarna kan skapa mustig utdelning.

Systemen i textform:

36 rader
1. Wolves – Leicester x
2. Dortmund – E.Frankfurt 1×2
3. Valencia – A.Madrid 1x
4. Monaco – Montpellier x2
5. V.Setúbal – Gil Vicente x
6. Hull – Swansea 2
7. Deportivo – Girona 1×2
8. Pescara – Cittadella 1

144 rader
1. Wolves – Leicester x
2. Dortmund – E.Frankfurt 1×2
3. Valencia – A.Madrid 1x
4. Monaco – Montpellier x2
5. V.Setúbal – Gil Vicente x2
6. Hull – Swansea 2
7. Deportivo – Girona 1×2
8. Pescara – Cittadella 1x

  Gå till Svenska Spel!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100