Topptipset 16/12: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

Andreas Lindsjöö Publicerat: 16 december 2019

              Annons:

Måndagstoppet bjuder på en rad fighter från Europas hörn och kanter. Kupongen inleder med varsin smällkaramell från Premier League och Serie A innan vi reser vidare till Danmark, Tyskland, Frankrike och Portugal. Värde finns det gott om. Nu jobbar vi in åtta rätt med fint klirr i kassan!      

Spelstopp: 18.59

  Gå till Svenska Spel & spela Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra spelförslag:

1. Crystal Palace – Brighton X

Ett härligt rivalmöte inleder denna måndagsresa då Brighton bussar norrut längs väg M23 för ett smarrigt M23-derby mot Crystal Palace. “Örnarna”, som värdarna kallas för, är otroligt svåra att få hål på vilket de visat de tre senaste matcherna genom att hålla nollan intakt. Graham Potters Brighton kommer i sin tur från en imponerande viktoria borta mot Arsenal (2-1) och ett oavgjort resultat hemma mot Wolves (2-2). Fransmannen Maupay är i strålande form med mål i båda dessa bataljer. Frågan är om Maupay och company kan nysta upp detta Palace eller om Guaita ska hålla ännu en nolla? Hur som helst känns samtliga tecken klart bäst i denna ovissa kamp.

2. Cagliari – Lazio 2

Över till Sardinien dit Lazio reser med en spikrak formkurva. De himmelsblå flyger fram i ligan med sju raka triumfer och har dessutom en skyttekung i Ciro Immobile som gör mål på precis allt. Tabelltrean får här en tuff nöt att knäcka. Femman Cagliari är säsongens stora utropstecken och har faktiskt bara kammat noll vid två tillfällen efter 15 omgångar. Värdarna dras emellertid med både skador och avstängningar på ett knippe nyckelspelare. Bland annat är både Robin Olsen och mittfältsmotorn Marko Rog out här. Gästerna är därmed tunga favoriter på ön och får vi tvåan under 55 procent är värdespiken tagen.

3. FC Köpenhamn – Odense 2

FC Köpenhamn avancerade till Europa Leagues slutspel med ett nödrop. Danskarna föll hemma mot Malmö med 0-1, men fick oväntad hjälp från schweiziska Lugano som tog poäng borta mot Kiev. Hemma i Superligan har Solbakkens manskap hela sju poäng upp till Midtjylland i topp. Odense anländer till Parken pigga och krya, men dock inte i någon vidare form. Bara en pinne sista fyra är kanske inte de bästa förutsättningarna inför bataljen med storlaget. Trots den dåliga formen finns det tillräckligt med kvaliteter i detta Odense för att störa FCK som torde vara påverkade av det hårda matchandet. Läge att måla rakt över och hålla en tumme för krysset eller tvåan som rensar friskt.

4. Darmstadt – Stuttgart 2

I den tyska andraligan kamperar Stuttgart om en topp 2-plats som innebär uppflyttning till Bundesliga. Mario Gómez gjorde sitt första mål sedan slutet av juli i segermatchen mot Nürnberg senast. Med lirare som nämnda Gómez och Badstuber finns det goda chanser för ett återtåg till det tyska finrummet. Darmstadt kämpar i tabellens nedre regioner och visar inte några indikationer till att lyfta i tabellen. Bland annat blev det bara 0-0 borta mot bleka Wehen senast. Strecka österifrån.

5. Guingamp – Troyes 1

Guingamp ramlade ur Ligue 1 med dunder och brak i fjol då de bara mäktade med fem segrar på 38 omgångar. Nystarten i Ligue 2 har inte heller varit den bästa då de befinner sig mitt i smeten på en tiondeplats efter 17 matcher med raden 6-6-5. Troyes har skrapat ihop åtta pinnar fler än värdarna och återfinns på en finfin fjärdeplats. Här på Stade du Roudourou ska ändå Guingamp ses med bra chans. Faktum är att hemmalaget inte tagit stryk mot Troyes på tolv år. En halvdarrig etta tippas i utgång.

6. Trapani – Pisa 1

Tillbaka till Italien fast ett hack ner i seriesystemet. I Serie B stundar ett bottenmöte ute på västra Sicilien. Nästjumbon Trapani har spottat upp sig en aning mot slutet och vunnit två fighter och kryssat en sista fyra, även om det blev stordäng borta mot serieledarna Benevento senast (0-5). Hemma på ön har emellertid Trapani tagit minst en pinne sett till de tre senaste fighterna. Pisa plockar merparten av poängen hemma, bortaraden 1-3-3 imponerar inte. Fatta pennan från vänster först och främst.

7. Santa Clara – Sporting Lissabon 2

Kupongen rundas av med två matcher från portugisiska Primeira Liga. Ute på Azorerna har Santa Clara det kämpigt just nu. Sex raka utan seger i ligaspelet gör att de rödklädda halkat ner till en 15:e plats i tabellen. På hemmagräs kan Santa Clara dock sprattla till emellanåt så helt säkra på triumf ska inte Sporting vara. Huvudstadsmännen har dessutom varvat ligaspel med Europa League under en period, orken kan därmed börja tryta för de grönvita. Tvåan ska ändå anses som trolig, men den lågt streckade ettan är en intressant följeslagare.

8. Porto – Tondela 1

Tondela har bara bärgat fyra pinnar hemma på Estádio João Cardoso vilket de är sämst i klassen med. På resande fot ståtar de däremot med raden 4-2-1 vilket endast Benfica kan mäta sig med. Nu står dock storlaget Porto på andra sidan planhalvan och det ska bara kunna sluta på ett sätt. Inbördes har FCP fem raka triumfer mot måndagens opponent där de hör och häpna inte släppt in ett enda mål. Faktum är att gästerna bara noterats för ett mål på åtta kamper lagen emellan sedan 2015. Ettan är gjuten i cement!

 

Banken! – Porto

Här råder det klasskillnad mellan lagen. Porto är vassare på alla fronter och möter dessutom lite av ett favoritmotstånd. Banketta oavsett streckning. 

Skrällen! – Odense

FCK är inte lika starka som tidigare år vilket blivit allt mer tydligt under hösten. Den danska kanonen har dessutom haft ett späckat schema och till rådande streckning synas krysset och tvåan tidigt. 

Systemen i textform:

36 rader
1. C. Palace – Brighton 1×2
2. Cagliari – Lazio 2
3. FCK – Odense 1×2
4. Darmstadt – Stuttgart 2
5. Guingamp – Troyes 1x
6. Trapani – Pisa 1
7. S. Clara – Sporting 12
8. Porto – Tondela 1

144 rader
1. C. Palace – Brighton 1×2
2. Cagliari – Lazio 2
3. FCK – Odense 1×2
4. Darmstadt – Stuttgart x2
5. Guingamp – Troyes 1x
6. Trapani – Pisa 1x
7. S. Clara – Sporting 12
8. Porto – Tondela 1

  Gå till Svenska Spel!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100