Topptipset 18/2: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

Andreas Lindsjöö Publicerat: 18 februari 2020

              Annons:

Det är högt och lågt i kvalité när vi tittar till tisdagens Topptips. Här får nämligen både matcher från Champions League och fajter från engelska National League (femtedivisionen) plats. En trevlig rad där åtta rätt absolut ska finnas inom räckhåll. Häng med i analysen mot en fullpoängare!

Spelstopp: 20.44

  Gå till Svenska Spel & spela Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra spelförslag:

1. Atlético Madrid – Liverpool 2

Atlético Madrid löste en pinne i helgens svåra bortamatch mot Valencia i La Liga, men det var återigen en spelmässigt ganska svag insats från Simeones mannar. Atlético har inte stått att känna igen under säsongen. Nu är dock bråkstaken Diego Costa på väg tillbaka från sin skada och hans bufflighet behövs. Frågan är om anfallaren är redo redan här. I vilket fall som helst kommer han då få tampas med Virgil van Dijk som anses som världens bästa försvarare. Det är ingen enkel kamp att vinna. Liverpool har samtliga spelare tillgängliga och visar också otroligt fin form. Här ska gästerna hållas klart högst. Trolig tvåa.

2. Dortmund – PSG 2

PSG valde att vila flera ordinarie spelare mot Amiens i sin senaste ligamatch och det syntes på plan. Efter 40 minuter låg parisarna under med 0-3. Matchen svängde dock och till sist slutade det 4-4. Marquinhos, Bernat, Kehrer och Verratti var alla på bänken då och ska aspirera på en startplats. Dessutom deltog inte Mbappé eller Neymar alls och det är två pjäser som definitivt lär starta här. Tuchel vill säkerligen vinna denna match mot sin gamla arbetsgivare. Hos Dortmund handlar det mesta om Erling Braut Håland. Norrmannen har kommit in som en virvelvind i Bundesliga och gör mål på precis allting. Värdarna ser dock ut att få klara sig utan Reus och Brandt och det är jobbiga nyheter. Målrikt att vänta mellan två lag som helt klart prioriterar det offensiva. Då passar gaffeln (etta-tvåa) bäst.

3. Oxford United – AFC Wimbledon X

I League One har AFC Wimbledon visat sig vara ganska svårslagna på sistone. Närmast kommer de från två oavgjorda matcher där 2-2 borta mot serieledarna Rotherham imponerar lite extra. Med sju poäng ner till Tranmere under strecket gäller det att fortsätta plocka poäng för Londonklubben. Nu stöter de på svårt motstånd när Oxford står på andra sidan. Värdarna torskade hemmamatchen mot Sunderland med 0-1 vilket gör att de nu har åtta poäng upp till playoff. Ska The Yellows ha chans på uppflyttning måste de plocka treor, men efter att Baptiste och Fosu lämnat klubben har truppen försvagats. Svårtippat här och när ettan då streckas stenhårt blir valet att plocka med alla tecken.

4. Southend – Gillingham 2

Ett lag som garanterat lär trilla ur League One är Southend som har 14 poäng upp till AFC Wimbledon över strecket. Med tanke på att Bolton råkat ut för poängavdrag är faktiskt Southend det lag som tagit klart minst antal poäng. Endast tre av 31 omgångar har slutat med tre poäng för Southend. Nu möter de ett formstarkt Gillingham som med sju poäng upp till playoff behöver fortsätta plocka vinster. Med inte en enda ligaförlust sedan november månad får The Gills gälla som klara favoriter här. Tvåan spikas.

5. Macclesfield – Plymouth 1

Vi tar hissen ner till League Two där Macclesfield slåss i den absoluta botten av serien. Inte så konstigt kanske med tanke på att de har sex minuspoäng att brottas med. Ändå har de sju pinnar ner till jumbon Stevenage. Hemmaspelet har varit ganska stabilt under säsongen med endast tre förluster på 16 omgångar. Nu väntar en svårspelad motståndare i Plymouth som vid en storvinst här faktiskt går upp i serieledning. Plymouth visar fin form, men har samtidigt tappat poäng i hälften av sina bortamatcher. Här stirrar folket sig blinda på tabellen och streckar upp bortalaget till alldeles för stora favoriter. Värdet finns till vänster och då är det läge att gå för skrällen. 1X!

6. Barrow – Dover 1

Ett lag som mycket väl kan spela i League Two kommande säsong är Barrow som leder National League med fyra poäng ner till Harrogate. En stor anledning till detta är Scott Quigley och John Rooney (bror till en viss Wayne) som tillsammans stått för 35 ligamål. På hemmaplan har inte Barrow tagit stryk sedan september i ligaspel, men för två veckor sedan blev det däremot torsk på resande fot mot Dover som står för motståndet här. Besökarna är seriens bästa bortalag och siktar mot playoff. Det ska dock mycket till för att kustlaget ska ta poäng på Holker Street. Ettan ska hållas högt.

7. Barnet – Harrogate X

Barnet är ett mittenlag i National League. Londonklubben siktar på playoff (fem poäng upp till sjundeplatsen) och till sin hjälp har de en pånyttfödd Simeon Akinola. Anfallaren gjorde inte ett enda ligamål för klubben i fjol men har denna säsong stått för 14 fullträffar. Åtta av dessa har kommit under de nio senaste omgångarna. Här behöver han vara på topp igen för Harrogate är ingen enkel motståndare. Gästerna är faktiskt tvåa i serien och har vunnit åtta av sina tio senaste tävlingsmatcher. På förhand känns detta möte oerhört ovisst och då är det bäst att måla på hela vägen över.

8. Motherwell – St. Mirren 1

Avslutningsvis tittar vi till ett omspel från Skottland när Motherwell och St. Mirren drabbar samman. En plats i kvartsfinalen av turneringen står på spel och det är helt klart Motherwell som ska hållas som favoriter. Värdarna ligger fyra i ligan med 19 inspelade poäng fler än St. Mirren. Dock har de förlorat sina tre senaste seriekamper och får här klara sig utan avstängda Mazinga. St. Mirren har sett okej ut mot slutet med fyra oavgjorda sina senaste fem i alla tävlingar. Det är dock sällan de imponerar på resande fot vilket en vinst sedan maj 2019 vittnar om. Här blir det svårt igen. Strecka från vänster.

 

Banken! – Gillingham

Southend hör inte hemma i League One och lär bli nedflyttade. Gillingham håller betydligt högre klass och då de dessutom visar fin form ska tvåan ses som ytterst trolig.

Skrällen! – NAC Macclesfield

Macclesfield må ligga i botten av League Two, men på hemmaplan har de alltså bara förlorat tre ligamatcher på hela säsongen. Att tvåan då streckas upp som solklar favorit är svårt att köpa. Gå för utdelning och spela 1X!

Systemen i textform:

36 rader
1. A.Madrid – Liverpool 2
2. Dortmund – PSG 12
3. Oxford – AFC Wimbledon 1×2
4. Southend – Gillingham 2
5. Macclesfield – Plymouth 1x
6. Barrow – Dover 1
7. Barnet – Harrogate 1×2
8. Motherwell – St. Mirren 1

144 rader
1. A.Madrid – Liverpool x2
2. Dortmund – PSG 12
3. Oxford – AFC Wimbledon 1×2
4. Southend – Gillingham 2
5. Macclesfield – Plymouth 1x
6. Barrow – Dover 1
7. Barnet – Harrogate 1×2
8. Motherwell – St. Mirren 1x

  Gå till Svenska Spel!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100