Topptipset 2/12: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

Andreas Lindsjöö Publicerat: 2 december 2019

              Annons:

Ny vecka innebär nya möjligheter. Måndagens Topptips bjuder sin vana trogen på en salig blandning och här ser vi bataljer från sex olika nationer. Värdet ser ut att kunna bli riktigt trevligt. Här kommer analysen mot åtta rätt! 

Spelstopp: 19.44

  Gå till Svenska Spel & spela Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra spelförslag:

1. Mainz – Eintracht Frankfurt 2

Vi inleder i det tyska finrummet där Mainz, efter två raka nederlag, krossade Hoffenheim med hela 5-1 på bortagräs. Stark insats av Die Nullfünfer som därmed klättrade över nedflyttningsstrecket. Frankfurt kommer närmast från en knall borta mot Arsenal i Europa League vilket ledde till att Emery fick sparken för Londonklubben. I ligaspelet har Eintracht visserligen blandat och gett, men här ska gästerna vara det aningen starkare laget. X2 känns som en stabil inledning på kupongen även om David Abraham saknas hos besökarna.

2. Cagliari – Sampdoria 2

Ner till stöveln och Serie A där Cagliari mycket oväntat tappade 2-0 till 2-2 hemma mot Lecce i förra omgången. Cacciatore och vår svenska landslagskeeper Robin Olsen fick syna det röda kortet och är därmed out här. Albin Ekdals Sampdoria har rest sig på nio och plockat poäng i fyra raka fighter fördelat på två vinster och två kryss. Även om Cagliari överraskat en del i år är “Samp” rent truppmässigt inte så långt efter Rolando Marans manskap. Med allt värde på gästerna fattas pennan från höger allra först. Alla tecken är dock att föredra.

3. Preston – West Bromwich X

Över till härliga The Championship där tabellsexan Preston föll tungt borta mot Hull senast. Hemma på Deepdale är emellertid The Lilywhites ett helt annat lag. Här har Alex Neils mannar ännu inte gått på pumpen i höst. Raden 7-2-0 är bäst i klassen. Nu väntar dock en riktigt tuff historia i och med att West Bromwich kommer på besök. Gästerna ståtar med fyra raka triumfer där Bristol är det senaste laget som fått åka bananlåda. Båda gängen ser ut att ställa upp med starka uppställningar och då tvåan ser ut att bli hårt åtgången av Topp-tipparna blir 1X ett utmärkt val i Lancashire.

4. Solihull Moors – Rotherham 1

Klassiska FA-cupen letar in med en batalj denna måndag. Solihull Moors huserar i National League (femtedivisionen) till vardags och får här finbesök av League One-klubben Rotherham. Hemmalaget är inne i en fin trend med fem segrar och ett kryss i de senaste sex tävlingsmatcherna. Rotherham har siktet inställt på en biljett till The Championship och med en nuvarande fjärdeplats ser det lovande ut. Här får dock gästerna alldeles för stort förtroende av svenska folket. Med publikens stöd i ryggen är en hemmaskräll inte alls omöjlig. Tryck dit samtliga tecken och jobba in värdlaget!

5. Braga – Rio Ave 1

Över till portugisiska Primeira Liga där en batalj från mittens rike går av stapeln. Efter elva spelade omgångar står både nian Braga och åttan Rio Ave på 15 pinnar och exakt samma rad, 4-3-4. I Europa League går det betydligt bättre för Braga som efter 3-3 hemma mot Wolverhampton senast toppar Grupp K inför den sista omgången. Värdlaget är i grunden bättre, men en nuvarande streckning på 75 procent kan definitivt inte köpas. Krysset åker med omedelbart bums!

6. Caen – Nancy X

Franska Ligue 2 nu, eller Ligue X som den är mera känd som. Dessa två gäng som ska duellera på Stade Michel d’Ornano gillar att dela broderligt på poängen. Nancy har kryssat hela elva gånger på 16 bataljer medan Caen “bara” noterats för åtta oavgjorda resultat. Inte helt oväntat är det mittentecknet som åker med här snabbast möjligt. Den vågade nöjer sig så. Ettan är ett bra komplement om man har ett par slantar till övers.

7. Pisa – Pordenone 1

I Pisa lutar det desto mer åt en hemmaseger när Arena Garibaldi slår upp portarna för dusten i italienska Serie B mellan Pisa och Pordenone. De grönsvarta gästerna ångar på uppe i toppen av tabellen, mycket tack vare ett magiskt hemmaspel. Efter sju fighter hemma på Dacia Udine har Pordenone fem vinster och två kryss. På resande fot är dock raden 1-2-3 inte speciellt imponerande. Värdarna är starka framför hemmafansen och kommer närmast från en stark vändning mot Spezia här. Målskytten Marconi fick emellertid syna det röda kortet och missar måndagens kamp. 1X känns trots det som ett stabilt val.

8. Jong Utrecht – Almere City 2

Avslutningsvis väntar en match i nederländska Eerste Divisie. Här hittar vi en hel drös juniorlag till de stora klubbarna. Ajax ungtuppar är det klart bästa laget av dessa och återfinns också högt upp i tabellen. Jong Utrecht huserar i mittenriket och har endast vunnit en av de senaste sex ligamatcherna. Almere har förvisso ingen superform de heller, men trivs ypperligt mot Utrecht unga förmågor. Sex raka inbördes vinster är starka papper. När Almere senast besökte lilla Sportcomplex Zoudenbalch vann de komfortabelt med 2-0. Tvåan får agera solo till fint värde.

 

Banken! – Almere City

Jong Utrecht tenderar att falla igenom i matcher mot äldre och tyngre lag. Almere City är ett sådant och de trivs dessutom alldeles utmärkt mot måndagens opponent. Tvåan är stark.

Skrällen! – Solihull Moors

FA-cupen är lite av skrällarnas turnering och visst kan Solihull ställa till med besvär för League One-klubben Rotherham. På Damson Park jobbar vi in skrällettan till magiskt värde!   

Systemen i textform:

36 rader
1. Mainz – E. Frankfurt x2
2. Cagliari – Sampdoria 1×2
3. Preston – WBA 1x
4. Solihull – Rotherham 1×2
5. Braga – Rio Ave 1
6. Caen – Nancy x
7. Pisa – Pordenone 1
8. Jong Utrecht – Almere 2

144 rader
1. Mainz – E. Frankfurt x2
2. Cagliari – Sampdoria 1×2
3. Preston – WBA 1x
4. Solihull – Rotherham 1×2
5. Braga – Rio Ave 1x
6. Caen – Nancy x
7. Pisa – Pordenone 1x
8. Jong Utrecht – Almere 2

  Gå till Svenska Spel!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100