Topptipset 2/3: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

Andreas Lindsjöö Publicerat: 2 mars 2020

              Annons:

Måndagens Topptips bjuder på matcher från sex olika nationer med FA-cupfighten mellan Portsmouth och Arsenal som höjdpunkt. Det vimlar inte av skrällchanser på kupongen vilket gör att det kan vara läge att satsa på ett mindre system med en högre radinsats. Resan mot åtta gröna bockar startar på Fratton Park.

Spelstopp: 18.59

  Gå till Svenska Spel & spela Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra spelförslag:

1. Portsmouth – Arsenal 1

Arsenal tvingades lämna Europa League efter förlusten hemma mot grekiska Olympiakos förra veckan. Tungt för Aretas mannar vars sista chans på en titel därmed är FA-cupen. Det är en lurig motståndare som väntar för The Gunners. Portsmouth huserar visserligen i League One, men det är inte alls omöjligt att vi får se klassiska Pompey i The Championship nästa säsong. Hemma på Fratton Park trivs värdarna ypperligt och med stödet från den “tolfte spelaren” kan säkerligen Kenny Jackets manskap störa ett stukat Arsenal. Läge att blicka brett och hålla en tumme för knallen.

2. Sampdoria – Hellas Verona LOTTAS

Denna match är uppskjuten och kommer därmed att lottas. Avvakta lotten och streckfördelningen så nära spelstopp som möjligt.

3. Middlesbrough – Nottingham 2

The Championship härnäst där Nottingham tog en fin skalp i Wales senast när Cardiff lades på rygg med 1-0. Skönt för tabellfyran som dessförinnan inte hade vunnit på tre omgångar. För Middlesbroughs del är läget desto tyngre. Jonathan Woodgates manskap söker desperat efter den första segern sedan nyårsdagen. Med strikern Fletcher troligen out ökar knappast chanserna till tre pinnar för Boro. X2 torde räcka långt på Riverside Stadium.

4. Sandviken – Djurgården 2

Från Riverside Stadium till Göransson Arena i Sandviken där det vankas match i Svenska Cupen. Bandy byts ut mot fotboll när Sandvikens IF får finbesök av de regerande svenska mästarna. Djurgården har tappat Danielson till Kina, men har fortsatt ett riktigt starkt lag som lade Dalkurd på rygg i den första omgången. Den gamle DIF-tränaren Pelle Olsson bossar över Sandviken som huserar i Division 1 Norra. Mot ett av Sveriges absolut bästa lag har gästrikarna dock inget att hämta. Tvåan är bankad och klar!

5. Midtjylland – Sönderjyske 1

I danska Superligan ser Midtjylland ut att gå mot ligatiteln. När den 23:e omgången nu ska kompletteras toppar laget från Herning tabellen sex pinnar före giganterna FCK. Värdarna kommer närmast från två 2-0-skalper mot Lyngby och senast Hobro. Sönderjyske äntrar MCH Arena som ligans kyligaste bortalag. Inte en ynka inspelad pinne och 14 insläppta mål sett till de fem senaste matcherna på resande fot är direkt uselt. Något annat än en hemmaseger vore en superknall. Då ettan säkerligen lär streckas hårt får ändå krysset agera följetong på större system.

6. Santa Clara – Porto 2

Över till Portugal där Porto gör upp med Benfica om titeln i Primeira Liga. Det blev sannerligen ingen succé ute i Europa för Porto som i torsdags fick se sig besegrade av Bayer Leverkusen på hemmaplan med 1-3 och totalt 2-5 efter dubbla fighter i Europa League. Tabelltvåan kan därmed lägga allt krut på den inhemska ligan framöver. Via fyra segrar sista fem har Santa Clara klättrat upp till en respektabel niondeplats i finrummet. Senast blev det emellertid pisk borta mot Moreirense. Ramos fick syna den blodröda skivan och missar därför måndagens möte. Porto må vara aningen stukat efter uttåget mot Leverkusen, men runt 65 procent är ändå tvåan en motiverad spik.

7. Hannover – Holstein Kiel 1

John Guidetti värvades till Hannover i ett desperat försök att vända på ett sjunkande skepp. Svensken har inte åstadkommit mycket, men Kocaks manskap har ändå sett bättre ut vilket en seger och två kryss sista fyra påvisar. Förlusten kom borta mot tabellettan Bielefeld (0-1). Måndagens opponenter Holstein Kiel ska Guidetti och company kunna rå på, trots att gästerna visat fin form sedan omstarten. Ovisst möte där värdet till vänster lockar mest. Börja med ettan och gardera kvickt med krysset.

8. Paris FC – Lens 2

Säcken knyts ihop i kärlekens stad. Paris FC har lämnat det värsta träsket i Ligue 2 tack vare tre raka triumfer. Det mesta tyder dock på att huvudstadsmännen inte bärgar en fjärde under måndagen. Tabellfyran Lens har visserligen inte imponerat mot slutet, men gästerna från norra Frankrike är ett skickligt lag i grunden och lär hitta tillbaka till spelet som gjort dem framgångsrika tidigare under säsongen. Lens vann höstens drabbning lagen emellan med 2-1 trots att Gillet bommade från elva meter. Tvåan är en gjuten spikkandidat.

 

Banken! – Djurgården

De regerande svenska mästarna reser till Gästrikland som gigantiska favoriter mot Sandviken. Något annat än en bortaseger i Göransson Arena känns föga troligt. Det är bara att banka dit tvåan!

Skrällen! – Portsmouth

Portsmouth är en av få skrällchanser på kupongen. Hemma på Fratton Park trivs Pompey som fisken i vattnet. Ett sargat Arsenal går inte att lita på fullt ut. Ta med skrällen i värdejaktens namn!

Systemen i textform:

36 rader
1. Portsmouth – Arsenal 1×2
2. Sampdoria – H.Verona 1×2
3. Mboro – Nottingham x2
4. Sandviken – Djurgården 2
5. Midtjylland – Sönderjyske 1
6. Santa Clara – Porto 2
7. Hannover – Holstein Kiel 1x
8. Paris FC – Lens 2

144 rader
1. Portsmouth – Arsenal 1×2
2. Sampdoria – H.Verona 1×2
3. Mboro – Nottingham x2
4. Sandviken – Djurgården 2
5. Midtjylland – Sönderjyske 1x
6. Santa Clara – Porto 2
7. Hannover – Holstein Kiel 1x
8. Paris FC – Lens x2

  Gå till Svenska Spel!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100