Topptipset 20/1: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

Andreas Lindsjöö Publicerat: 20 januari 2020

              Annons:

Veckan sparkar igång med ett intressant Topptips som löper över två dagar. Under måndagskvällen bjuds vi på matcher från Serie A, Serie B, The Championship och Eerste Divisie innan Premier League och Coppa Italia ror kupongen i hamn imorgon tisdag. Mot åtta friska!    

Spelstopp: 19.59

  Gå till Svenska Spel & spela Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra spelförslag:

1. Atalanta – SPAL 1

Vi inleder på stöveln där Atalanta fortsätter att göra det riktigt bra i Serie A. När exakt halva ligan spelats ståtar de de blåsvarta med den imponerande raden 10-5-4 och en femteplats i tabellen. Deras snitt på 2,5 gjorda mål per match är bäst bland samtliga lag i finrummet. Jumbon SPAL har i sin tur inte mycket att hurra över. Tolv inkasserade poäng och tolv inprickade mål framåt är sämst i klassen. En viktoria för hemmalaget ska hållas som väldigt trolig, men med tanke på att ettan ser ut att bli väl hårt ansatt är det inte helt fel att smyga med ett rensarkryss.

2. West Bromwich – Stoke 2

Raskt över till de brittiska öarna för en batalj i The Championship. West Bromwich sitter alltjämt överst på tronen, men efter en tyngre period är det nu flera lag som flåsar dem i nacken. För att hitta The Baggies senaste vinst i ligan få vi gå tillbaka till mitten på december. Nu ryktas den svenske backen Martin Olsson vara på väg in i Slaven Bilic trupp. Stoke har börjat röra på sig i tabellens nedre regioner. Två segrar och ett kryss sista fyra har fört The Potters upp ovanför giljotinen. Både form och värde talar för att pennan torde fattas österifrån. Plocka dock helst med samtliga tecken.

3. Cosenza – Crotone 2

Tillbaka till Italien där fokus nu riktas mot Serie B och toppen mot botten-mötet mellan Cosenza och Crotone. Cosenza, som återfinns på en modest 18:e plats i tabellen, har endast bärgat två skalper i ligan hemma på Stadio San Vito. Tabelltrean Crotone gick förvisso på pumpen här i fjol, men årets upplaga har sett betydligt bättre ut och tränare Stroppas manskap kommer dessutom med tre färska vinster i ryggen. Den troliga tvåan agerar utgång där krysset ändå får ackompanjera tidigt.

4. Jong Ajax – Dordrecht 1

Vi fortsätter på temat andraligor. I holländska Eerste Divisie ångar Ajax ungtuppar på i toppen av tabellen. I den senaste fighten mot PSV:s dito fick ungdomarna från huvudstaden något oväntat bara med sig ett 0-0-resultat på bortabana. Nu väntar jumbon Dordrecht som endast lyckats samla på sig tolv pinnar på 21 matcher. På resande fot har de rödvita “Fårhuvudena” skramlat ihop till en vinst och ett kryss. Det ska inte räcka när Ajax talanger trampar gasen i botten hemma på Sportcomplex De Toekomst. Given spiketta!

5. Jong Utrecht – Roda 1

Ytterligare ett lag fullt av unga förmågor hittas i nästa match. Jong Utrecht befinner sig i mittens rike av Eerste Divisie efter den praktfulla raden 7-7-7. De har inte i närheten av samma talang som Jong Ajax även om tyske Jonas Arweiler är en spännande produkt att hålla ögonen på. Gästande Roda, som började ligan med ett avdrag på tre poäng, har inte fått segerjubla i ligan på nio omgångar. Jong Utrecht har plockat minst en poäng i nio av tio hemmakamper. Ettan är en tydlig utgång.

6. Chelsea – Arsenal 1

Under tisdagskvällen ska det spelas ett hejdundrande London-derby på Stamford Bridge. Dessa rivaler har stött på varandra otaliga gånger här och allt som oftast är det grabbarna i blått som dragit det längsta strået. Arsenals kräftgång fortsätter. Sedan Arteta tog över som boss har visserligen The Gunners spelat en bättre fotboll, men det har inte resulterat i speciellt många poäng in på kontot. Tabellfyran Chelsea klev på en mina senast i och med 0-1-torsken borta mot Newcastle. Här ska Abraham, Kanté och company ändå gälla som favoriter mot ett sargat Arsenal som saknar avstängda Aubameyang. 1X torde räcka riktigt långt.

7. Everton – Newcastle 1

På Goodison Park är det numera Carlo Ancelotti som basar över Everton. Italienaren har sannerligen fått fart på Liverpool-klubben som endast gått på pumpen en gång på de senaste åtta PL-omgångarna. Tabellgrannen Newcastle har i sin tur bara vunnit en match sista fem i ligan, en oförtjänt sådan mot Chelsea senast efter Isaac Haydens sena avgörande. Det var på hemmaplan och nu har de svartvita skatorna en tuff bortafight framför sig. På denna arena har Newcastle triumferat en gång på 15 försök. Ettan ser ut att kunna erbjuda trevligt spelvärde och blir därmed en enkel spik att ta.

8. Napoli – Lazio 2

Dags för en tredje tur till Italien där man är framme vid kvartsfinalerna av Coppa Italia. San Paolo slår upp portarna för en riktig holmgång mellan storklubbarna Napoli och Lazio. Napoli befinner sig i en djup svacka. När inte ens energiknippet Gattuso kan få fart på de ljusblå spelarna är det uppenbart att något inte står rätt till i klubben. Hemmalaget är dessutom tyngda av skador på Mertens och Koulibaly. Lazio är i riktigt gott slag via sex raka segrar i samtliga tävlingar och har dessutom en viss Immobile som är distinkt när lägena uppkommer. Även om tvåan lockar i utgång bör ändå samtliga tecken få plats om kosingen räcker. Napoli är trots allt giftiga i grunden och cupmatcher är alltid luriga.

 

Banken! – Jong Ajax

De unga förmågorna i Ajax är klasser bättre än jumbon Dordrecht. Värdarna går upp i serieledning vid tre poäng och lär därmed inte hålla igen. Spiken är cementerad i betong!

Skrällen! – Stoke

Stoke erbjuder, i skrivande stund, alldeles för fin procent för att inte tvåan ska finnas med här. Serieledarna West Bromwich har visat sig vara mänskliga mot slutet och skrällen känns inte alls långt borta. Kämpa Stoke!

Systemen i textform:

36 rader
1. Atalanta – SPAL 1x
2. West Brom – Stoke 1×2
3. Cosenza – Crotone x2
4. Jong Ajax – Dordrecht 1
5. Jong Utrecht – Roda 1
6. Chelsea – Arsenal 1
7. Everton – Newcastle 1
8. Napoli – Lazio 1×2

144 rader
1. Atalanta – SPAL 1x
2. West Brom – Stoke 1×2
3. Cosenza – Crotone x2
4. Jong Ajax – Dordrecht 1
5. Jong Utrecht – Roda 1x
6. Chelsea – Arsenal 1x
7. Everton – Newcastle 1
8. Napoli – Lazio 1×2

  Gå till Svenska Spel!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100