Topptipset 20/12: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

Andreas Lindsjöö Publicerat: 20 december 2019

              Annons:

Fredagsfärden bär från England till Spanien via stopp i ytterligare fyra länder. Topptipset innehåller denna gång flera fina streckmöjligheter som vi ska hugga tag i!

Spelstopp: 20.29

  Gå till Svenska Spel & spela Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra spelförslag:

1. Middlesbrough – Stoke 2

På Riverside Stadium ska vi titta till en oerhört viktig bottenmatch från The Championship. Middlesbrough såg ut att vara lite på gång när de reste till Wales för match mot Swansea. Där blev det förlust med 1-3 efter att både Mcnair och Browne blivit utvisade. De är båda avstängda nu. Dessutom är Shotton, Friend och Randolph skadade. Stoke är betydligt mer ordinarie, till och med Shawcross är på väg tillbaka. Gästerna har fyra poäng på sina två senaste och spelare för spelare är det The Potters som känns starkast. Ettan streckas hårdast, men det är tvåan som är oddsfavorit. Fint värde på gästerna således vilket gör tvåan till en solklar utgång.

2. Hoffenheim – Borussia Dortmund 2

Värdarna på PreZero Arena ligger och skvalpar i mitten av Bundesliga, det får man nog vara nöjda med i tillvaron efter Julian Nagelsmanns era. Hoffenheim har haft särskilt svårt att prestera här hemma, senast blev det 2-4 i baken mot annars beskedliga Augsburg. Borussia Dortmund hade Leipzig mot repet i tisdags men fick nöja sig med 3-3 mot serieledarna. De gulsvarta gästerna hade vunnit fyra raka tävlingsmatcher innan mötet med Emil Forsbergs gäng. Att brotta ner ett formsvagt Hoffenheim ska vara en baggis. Säker tvåa.

3. Fiorentina – Roma 2

På Stadio Artemio Franchi ställs Fiorentina inför en väldigt svår uppgift. Efter fyra raka förluster i ligan löste dock Viola ett kryss hemma mot Inter i söndags efter att 19-årige serben Vlahovic kvitterat på övertid. Ribéry är fortsatt skadad men i övrigt ser truppläget bra ut. Roma saknar Smalling, men har en väldigt bred och fin trupp att laborera med. Romarna har visat fin form en längre period och bara förlorat en ligamatch sedan september månad. Med Dzeko, Mkhitaryan och Zaniolo i offensiv riktning ska gästerna gälla som favoriter. X2 blir bra.

4. Eibar – Granada 2

Spanska La Liga har hunnit fram till omgång 17 och nu osar det sur katt i Baskien. Offensiven har sett riktigt styltig ut hos Eibar som snittar mindre än en pinne per omgång. Bättre har det gått för Granada som lagt ankare på den övre halvan med den prydliga resultatraden 7-4-7. Det baskiska hemmalaget har gått mållösa av banan i fyra av sina fem senaste ligastrider medan gästerna bland annat besegrat Barcelona under hösten. När streckningen tycks bli vänstervriden är det inte svårt att utelämna ettan.

5. Hibernian – Rangers 2

Efter några blytunga säsonger är Glasgow Rangers nu tillbaka i gammalt slag och utkämpar ett tvåkejsarslag med antagonisten Celtic. De grönvita har fem poängs försprång i nuläget men till Rangers fördel skall sägas att de blåklädda har denna fredagsmatch i handen. Även Hibernian har gjort en stark säsong, målet att landa på övre halvan ser ut att infrias tack vare värdarnas svårslagenhet i huvudstaden. Åtta av nio matcher i Edinburgh har slutat med poängplock för Hibs. Steven Gerrard har fortsatt frågetecken för Filip Helander som varit skadad och tvåan ska absolut inte tas för given. Måla tvärsöver i hopp om ettan som rensar bra!

6. Mechelen – Oostende X

Från Easter Road till AFAS-Stadion i Belgien. Här huserar Klas Ingessons gamla klubb som inledde säsongen starkt men mattats av längs höstens gång. Blott en pinne och blott en balja på de senaste fyra omgångarna bådar inte gott för Mechelen. Nu kommer visserligen ett överkomligt motstånd på besök. Oostende som är nykomlingar i Jupiler League har tio pinnar mindre än värdarna efter 19 rundor. När Oostende hade hemmafavör i säsongens första möte med Mechelen slutade det faktiskt med tre pinnar in på nykomlingens konto så gästerna ska definitivt inte räknas bort. Hela upp även här om utrymme finns, Oostende rensar finfint!

7. Spezia – Cremonese 2

Åter till Italien och dess näst högsta liga där en förväntad holmgång ska betas av. Det är två tabellgrannar som strålar samman på Stadio Alberto Picco. 20 poäng återfinns på respektive konto efter den identiska prestationen 5-5-6. Spezia kommer från en mållös historia mot Venezia medan Cremonese besegrade Perugia i söndags efter att de båda åldermännen Piccolo och Claiton haft en särskilt lyckosam eftermiddag. Cremonese har plusstatistik vad gäller de senaste årens inbördes möten och förtjänar första strecket till fördelaktig procent.

8. Deportivo La Coruna – Tenerife X

Vi avrundar fredagsmyset med två klassiska klubbar i Spanien. Den gamla Champions League-uppstickaren Deportivo La Coruna som var i CL-semi för 15 år sedan återfinns nu allra sist i Segunda División. En(!) enda viktoria på 20 omgångar är en bedrift som onekligen förtjänar jumboplats. Tenerife ligger sju pinnar ovanför Depor och har plockat fler pinnar på resande fot än hemma i semesterparadiset. Tre raka inbördes möten har slutat med oavgjort resultat och krysset känns som en sund start även den här gången. Om garderingspennan lyfts fram ännu en gång så lär det vara läge för högerlut.

 

Banken! – Dortmund

Nyligen förlorade Hoffenheim med 5-1 mot Mainz. Hemma. I lördags vann Dortmund mot Mainz med 4-0. Borta.

Skrällen! – Hibernian

Sett till de senaste elva inbördes har Hibernian resultatraden 4-4-3 mot Glasgow Rangers. Då lockar det onekligen att erbjudas seger för Hibs i utbyte mot högtryck i kuponghögen!

Systemen i textform:

36 rader
1. Middlesbrough – Stoke 2
2. Hoffenheim – Dortmund 2
3. Fiorentina – Roma x2
4. Eibar – Granada 1x
5. Hibernian – Rangers 1×2
6. Mechelen – Oostende 1×2
7. Spezia – Cremonese 2
8. Deportivo – Tenerife x

144 rader
1. Middlesbrough – Stoke 2
2. Hoffenheim – Dortmund 2
3. Fiorentina – Roma x2
4. Eibar – Granada 1x
5. Hibernian – Rangers 1×2
6. Mechelen – Oostende 1×2
7. Spezia – Cremonese 12
8. Deportivo – Tenerife x2

  Gå till Svenska Spel!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100