Topptipset 29/11: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

Andreas Lindsjöö Publicerat: 29 november 2019

              Annons:

Fredagsmyset innehåller fotboll från samtliga av Europas fem stora fotbollsländer. Åtta olika ligor ska avverkas längs vägen mot åtta rätt på Topptipset. Ett par riktigt fina rensartecken är identifierade, smaklig måltid!

Spelstopp: 20.29

  Gå till Svenska Spel & spela Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra spelförslag:

1. Swansea – Fulham 2

Liberty Stadium öppnar fredagens fotbollskonfekt med ett toppmöte i The Championship. Swansea ligger på sjätte plats och tillhör den udda skara som presterar betydligt bättre borta än hemma. The Swans är ensamma om att vara obesegrade på resande fot men i Wales har värdarna tappat poäng i lejonparten av fighterna. Fulham som trillade ur finrummet i våras är rustade för en omedelbar comeback. De tredjeplacerade gästerna från London har vunnit tre raka matcher och ska absolut ha första strecket här.

2. Schalke 04 – Union Berlin X

Sveriges landslagsman Sebastian Andersson går från klarhet till klarhet i Bundesliga och är Union Berlins bästa målskytt denna höst. Skåningen satte spiken i serieledarnas kista senast då berlinarna besegrade Mönchengladbach med 2-0 i huvudstaden. Schalke 04 ingår i Swanseas skara och är seriens näst bästa bortalag medan de inte nått upp till samma nivå i Gelsenkirschen. Schalke har inte vunnit en hemmamatch på över två månader och här är det högläge att gå hoppas på ny leverans från Sebbe Andersson. Plocka fram den breda penseln i hopp om tvåan!

3. Marseille – Brest 2

Marseille inledde säsongen i Ligue 1 på ett föredömligt sätt genom att plocka poäng i sju av de första åtta omgångarna. Därefter har det varit ömsom vin och ömsom vatten, långtidsskadade Thauvin är saknad av Olympique. Gästerna huserade i Ligue 2 förra säsongen och har visat sig vara en pigg nykomling. Brest kommer närmast från en oavgjord historia mot Nantes och har tidigare plockat poäng mot både Lyon och St. Etienne. Marseille är med rätta favoriter men tabelltittarna har bombspikat ettan alldeles huvudlöst. X2 rensar ljuvligt och i värdejaktens namn avslås ettan med gott samvete.

4. Celta Vigo – Valladolid 1

På spansk mark handlar det om de nedre regionerna av La Liga denna afton. Celta Vigo har ett lag som är rustat för en helt annan nivå än bottenträsket och det är bara en tidsfråga innan de ljusblåklädda lyfter i tabellen. Närmast kommer Celta från en suverän viktoria då Iago Aspas hängde två kassar borta mot Villarreal när den gula ubåten sänktes med siffrorna 3-1. Valladolid torskade hemma mot Sevilla förra helgen och har bara vunnit en enda bortamatch sedan premiären. De vitvioletta besökarna har inte segrat i Vigo sedan 2011 och bör stå sig slätt även denna gång. Ettan är en trygg och sund spik.

5. Royal Antwerp – Mechelen 1

Klas Ingessons gamla Mechelen har gått överraskande starkt i Jupiler League denna säsong. I nuläget befinner sig gästerna på den sjätte och sista av de åtråvärda platserna som innebär spel i “Championship Group”. De kungliga värdarna ligger ett par snäpp ovanför Mechelen efter att ha dominerat totalt i den antwerpska borgen. Förra veckan var Micke Lustig på Bosuilstadion och då blev hans Gent ett i raden av gäng som inkasserat en torskmåltid här. 6-1-0 är en hemmarad som heter duga, när värde dukas upp på ettan ska spikklubban plockas fram med omedelbar verkan!

6. Santa Clara – Boavista 1

Portugisiska Primeira Liga har hunnit avverka elva rundor av denna säsong och i mittens rike befinner sig både Santa Clara och Boavista. Besökarna från Porto är seriens mest kryssbenägna gäng och har delat på äran vid sex tillfällen. Boavista kommer dock närmast från två raka nederlag. Santa Clara har till sin stora lycka fått igång sommarens brasilianska värvning Carlos Carvalho. Två baljor svarade brassen för i förra helgens cupmatch och dessutom målade 24-åringen i senaste seriestriden mot Benfica. Förra säsongens motsvarande möte slutade 4-2 till hemmalaget och ettan ska gälla som utgång nu.

7. Cosenza – Spezia X

Från Ponta Delgada till Kalabrien i Italien. Även här har vi att göra med ett kryssbenäget manskap, Cosenza har sex oavgjorda efter 13 omgångar i Serie B och agerar tredjejumbo inför helgens drabbningar. Spezia ligger två pinnhål ovanför hemmalaget och skulle i nuläget behöva lira negativt kval med risk att trilla ner i Serie C. Gästerna med smeknamnet “Little Eagles” har bara vunnit en bortamatch sedan premiären och har inga trevliga minnen från Stadio San Vito. Utvisning redan första kvarten och hemresa med svansen mellan benen blev facit för Spezia här i våras. Strecken tycks landa korrekt och det ängsliga krysset får agera utgång.

8. Numancia – Malaga 1

Sist men inte minst återvänder vi till Spanien där Malaga har det riktigt tungt i Segunda División. Gästerna från solkusten har den svaga resultatraden 3-7-7 och ligger därmed på nedflyttningsplats. Desto bättre har det gått för hemmalaget som bara har en pinne upp till den kvalplats som livar upp drömmen om spel med Messi och grabbarna i finrummet. Numancia har 4-1-0 sett till de senaste fem inbördes mot Malaga och ettan garderas endast eftersom den ser ut att bli för hårt åtgången!

 

Banken! – Antwerp

Mechelen har inte vunnit motsvarande möte på hela 2000-talet och inget lag har vunnit borta mot Royal Antwerp denna säsong. Solklar spiksituation.

Skrällen! – Brest

Marseille har gjort en finfin höst men topptipparna har blivit helt förblindade av inledningen från värdarna på Stade Vélodrome. Tacka för det och jobba in korsdraget i kuponghögen!

Systemen i textform:

36 rader
1. Swansea – Fulham 2
2. Schalke – U. Berlin 1×2
3. Marseille – Brest x2
4. Celta Vigo – Valladolid 1
5. Antwerp – Mechelen 1
6. Santa Clara – Boavista 1
7. Cosenza – Spezia 1×2
8. Numancia – Malaga 1x

144 rader
1. Swansea – Fulham x2
2. Schalke – U. Berlin 1×2
3. Marseille – Brest x2
4. Celta Vigo – Valladolid 1
5. Antwerp – Mechelen 1
6. Santa Clara – Boavista 1x
7. Cosenza – Spezia 1×2
8. Numancia – Malaga 1x

  Gå till Svenska Spel!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100