Topptipset 3/1: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

Andreas Lindsjöö Publicerat: 3 januari 2020

              Annons:

Fredagens Topptips sträcker sig över två dagar och avslutas alltså under lördagen. Här hittas spansk ligafotboll på första halvan av kupongen innan det hela avslutas med cupmatcher från Frankrike och England. Åtta rätt är som vanligt målet, nu kör vi igång!

Spelstopp: 18.59

  Gå till Svenska Spel & spela Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra spelförslag:

1. Sevilla – Athletic Bilbao 1

Vi inleder i toppskiktet av La Liga där Sevilla återfinns på en finfin tredjeplats snart halvvägs in i säsongen. Julen Lopetegui har framförallt stabiliserat andalusiernas defensiv som tillhör en av ligans bästa med endast 17 insläppta efter 18 omgångar. En som är ännu bättre är dock Athletic Bilbaos. Baskerna har endast kapitulerat tolv gånger och avslutade 2019 med en stark poäng på Camp Nou. Bortaspelet är med det sagt svagt och här på Ramón Sanchéz Pizjuán får de finna sig i att slå ur klart underläge. Håller sig ettan under 60 procent är det en gångbar spik. Högre än så och krysset bör ackompanjera.

2. Valladolid – Leganés X

Leganés fick en mycket bra avslutning på 2019 med sju poäng de tre avslutande omgångarna. Trots det ligger gästerna under nedflyttningsstrecket så det gäller att fortsätta plocka poäng. Med En-Nesyri och Braithwaite på topp finns kapaciteten. Valladolid har sex raka ligafajter utan vinst, men ska aldrig räknas bort på hemmaplan. Här har de lilavita bara torskat en enda kamp på hela säsongen. Svårtippat nu. Läge att plocka med alla tecken och gå vidare.

3. Extremadura – Alcorcón X

Extremadura hade verkligen ingen enkel höstsäsong, men det såg bättre och bättre ut mot slutet. Fem poäng på de tre avslutande omgångarna var starka papper. De befinner sig fortfarande under giljotinen även om det endast skiljer en poäng upp till säker mark efter 21 spelade omgångar. Alcorcón har bara plockat sex pinnar fler, men avslutade 2019 uruselt. Ingen seger under hela december och här får de klara sig utan Carlos Bellvis som är avstängd. Knapp, knapp fördel hemmalaget, men då Alcorcón spelat oavgjort i sju av sina tio bortamatcher måste krysset plitas ner omgående.

4. Real Zaragoza – Sporting Gijón 1

Real Zaragoza har absolut ett lag som ska kunna utmana om uppflyttning till La Liga under våren. I truppen finns spelare som Kagawa och Suárez Charris. Den sistnämnda har tryckt in 13 ligamål hittills. Avslutningen på 2019 var dock inget vidare för Zaragoza då det blev stryk mot Huesca och två spelare blev utvisade. Guitian och Delmás är därmed avstängda här. Gijón ligger på den undre halvan av tabellen och har bara lyckats vinna två av tio ligamatcher på bortaplan. Här bör det bli väldigt svårt. Ettan ska hållas som klart troligast.

5. Bordeaux – Le Mans 1

Coupe de France härnäst och ett möte som bara ska kunna gå på ett sätt. Bordeaux avslutade förvisso 2019 tungt men har annars sett solida ut här på Matmut Atlantique, tre segrar på de fyra senaste är facit inför hemmafansen. Här väntas bästa lag ställas på benen vilket innefattar klasspelare som Kamano, De Preville och Koscielny. Le Mans är mest kända för sin racingbana. På den franska fotbollsscenen skördar staden inga större framgångar, en 15:e-plats i Ligue 2 är inte mycket att skryta med. Bortaraden 2-1-6 avskräcker knappast Bordeaux. Banketta!

6. Rochdale – Newcastle 2

Newcastle hade verkligen ingen bra match i onsdags. De drog på sig hela tre skador redan under den första halvleken och hade således gjort alla sina byten i paus. Då dröjde det bara en minut av den andra halvleken innan nästa pjäs fick linka av. De svartvita fick därefter spela med tio man i 45 minuter och förlusten mot Leicester var given. Betydligt lättare motstånd nu när Rochdale, ett mittenlag i League One, väntar. Värdarna är sämre på alla positioner och har bara vunnit två av elva hemmamatcher i serien. Här blir det ännu svårare. Väldigt trolig tvåa.

7. Birmingham – Blackburn 1

Birmingham är ett lag som sjunker som en sten i The Championship. En poäng på de sex senaste är inget vidare och i onsdags blev det stryk hemma mot Wigan. Det positiva ur svensk synvinkel är att Kerim Mrabti fått en hel del speltid mot slutet och nätat två gånger på de tre senaste fajterna. Blackburn har fyra raka omgångar utan seger och saknar verkligen Bradley Dack på mittfältet. Birmingham har inte förlorat på sina fem senaste inbördes möten mot Blackburn. 1X ska räcka bra.

8. Burnley – Peterborough 2

Bäst skrällchans på kupongen hittas på Turf Moor. Burnley har förlorat tre raka matcher i Premier League och inte alls sett speciellt bra ut. Nu är de på riktigt indragna i bottenstriden och bör ha mest fokus på nästa ligamatch borta mot Chelsea. Peterborough befinner sig två divisioner ner och ligger på playoff-plats där. Främst imponerar deras offensiva duo Toney och Eisa som ligger etta och tvåa i League Ones skytteliga. De kan mycket väl hitta nätet här också. Plocka med alla tecken där tvåan rensar fint.

 

Banken! – Bordeaux

Bordeaux lär ställa en slagkraftig elva på benen här och då ska Le Mans från botten av andradivisionen inte ha någon chans. Ettan är stensäker.

Skrällen! – Peterborough

Ett Burnley i svag form ställs mot League Ones två bästa målskyttar, Eisa och Toney. Då kan det bli svårt att hålla tätt för Sean Dyches mannar. Tvåan måste få plats på denna kupong.

Systemen i textform:

36 rader
1. Sevilla – Athletic Bilbao 1
2. Valladolid – Leganés 1×2
3. Extremadura – Alcorcón 1x
4. Zaragoza – Sporting Gijón 1
5. Bordeaux – Le Mans 1
6. Rochdale – Newcastle 2
7. Birmingham – Blackburn 1x
8. Burnley – Peterborough 1×2

144 rader
1. Sevilla – Athletic Bilbao 1x
2. Valladolid – Leganés 1×2
3. Extremadura – Alcorcón 1x
4. Zaragoza – Sporting Gijón 1x
5. Bordeaux – Le Mans 1
6. Rochdale – Newcastle 2
7. Birmingham – Blackburn 1x
8. Burnley – Peterborough 1×2

  Gå till Svenska Spel!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100