Topptipset 3/12: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

Andreas Lindsjöö Publicerat: 3 december 2019

              Annons:

Det är vecko-omgång i både Premier League och Ligue 1 som därför dominerar Topptipset. Manchester City inleder borta mot Burnley och efter ännu ett poängtapp i helgen ska det väldigt mycket till för att Pep Guardiola ska få jubla över ännu ett ligaguld. Kan de närma sig Liverpool via en seger här? Det och mycket annat tar vi reda på här nedan.

Spelstopp: 18.59

  Gå till Svenska Spel & spela Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra spelförslag:

1. Burnley – Manchester City X

Manchester City fick bara 2-2 på St. James’ Park under helgen och därmed skiljer det nu hela elva poäng upp till serieledande Liverpool. Det ska extremt mycket till för att de ljusblå ska lyckas hämta in det försprånget och frågan är om Peps mannar ens tror på det själva längre. Störst fokus denna vecka lär läggas på lördagens superderby mot Manchester United. Agüero, Zinchenko, Sané och Laporte saknas alltjämt. Burnley förlorade sin helgmatch mot Crystal Palace, men är normalt sett väldigt svårspelade på Turf Moor. De fyra senaste gångerna dessa två lag mötts på denna arena har det slutat med två uddamålsvinster för gästerna, en uddamålsvinst för hemmalaget samt en oavgjord tillställning. Det kan mycket väl bli jämnt igen. Alla tecken!

2. Crystal Palace – Bournemouth 1

Bournemouth var nära på att hämta in 0-3 mot Tottenham i lördags, men kom inte längre än till 2-3. Harry Wilson fick hoppa in och stod då för båda målen för The Cherries. Räkna med att den vänsterfotade fotbollsvirtousen spelar från start här. Det behövs lite offensiv fägring för norska superstrikern Joshua King är fortfarande skadad och det är även flera viktiga defensiva kuggar. Crystal Palace besegrade tunga Burnley på bortaplan med 2-0 efter att Wilfried Zaha hittat nätet för andra matchen i rad. När ivorianen är i form är han en av de bästa spelarna i ligan och mot ett läckande Bournemouth finns god chans att måla igen. Ettan är av högsta prioritet.

3. Burton – Southend 1

Burton gör sin andra raka säsong i League One och det är inte mycket som talar för en snabb återkomst i finrummet. En mittenplacering är vad som gäller inför veckans matcher. Samtidigt har The Brewers bara förlorat en av sina fem senaste i ligan och dessutom tagit sig vidare i FA-cupen. Värre är det för Southend som är det lag som tagit klart minst antal poäng under säsongen (de ligger näst sist då Bolton fick inleda med poängavdrag). Gästerna har plockat en poäng på sina nio senaste i League One och kommer närmast från en 0-4-torsk hemma mot Oxford. På Pirelli Stadium ska detta bara kunna gå åt ett håll. Supertrolig etta.

4. Lyon – Lille 1

Lyon var en solklar kandidat till att ta en Champions League-placering från Ligue 1, men har haft en hemsk ligahöst. De har redan hunnit med att byta tränare och kanske var det vad som behövdes. Faktum är i alla fall att OL vunnit fyra av sina fem senaste i serien. Nu har de en del betydande avbräck. Marcal är avstängd och Aouar är skadad. Dessutom är Mendes, Depay och Dubois alla osäkra kort. En riktigt tung kvintett. Just Mendes hämtades under sommaren in från Lille som står för motståndet här. Gästerna ligger bara en placering under Lyon inför tisdagens kamp vilket får anses som fullt godkänt med tanke på sommarens spelarflykt. Osimhen är ett fynd och tillsammans med Bamba och Ikoné finns här en offensiv att frukta. Samtidigt är Lille seriens sämsta bortalag med 0-2-5 på resande fot. Med det i åtanke ska ettan ritas ner först, även om det bör garderas omgående.

5. Angers – Marseille 2

Det rådde stor osäkerhet kring hur Marseille skulle lösa målkungen Florian Thauvins frånfälle när han blev långtidsskadad. Sydkustlaget har dock lyckats sprida ut målskyttet på ett bra sätt där nyförvärvet Dario Benedetto är målbäst med sex fullträffar. Tillsammans med Payet och Sarr är han svårstoppad. Fyra raka segrar är Marseille uppe på nu vilket innebär ett fast grepp om andraplatsen i serien. Angers förlorade helgens bortamöte mot Nice, men är faktiskt ändå trea i serien, endast fyra poäng bakom Marseille. Detta efter ett strålande hemmaspel med raden 6-1-1 och bara fyra insläppta bollar. Värdarna har dock aldrig någonsin hållit nollan mot Marseille och håller den trenden i sig ska tvåan vara troligast. Börja där.

6. Bordeaux – Nimes X

Bordeaux hänger på i toppen av tabellen efter fyra raka ligamatcher utan förlust. Offensiven ser dock ganska tam ut när både Kamano och Briand är skadade. Den duon är tveksam till spel här. Dessutom är både Benito och Tchouameni avstängda. Lite huvudbry således för tränare Sousa. Nimes lär vara ett bottengäng hela säsongen ut och för tillfället ligger gästerna näst sist i tabellen med endast tolv inspelade poäng. Samtidigt har de tagit poäng i fyra av sina sex senaste ligamatcher och när ettan då sticker iväg streckmässigt lockar en helgardering där X2 kommer skapa korsdrag bland kupongerna.

7. Brest – Strasbourg 2

Strasbourg inledde starkt i helgmötet mot Lyon och tog ledningen med 1-0. Tyvärr för Strasbourgs del kunde de inte hålla emot hela matchen utan istället blev det en förlust med 1-2. Innan dess hade gästerna två raka segrar med sammanlagt 8-1 i målskillnad. Mothiba, Thomasson och Fofana ser riktigt fina ut. Brest stred tappert borta mot Marseille, men torskade ändå med 1-2. Därmed har nykomlingen bara plockat en poäng på sina fyra senaste och är på väg ner i tabellen. Här ska de faktiskt slå ur underläge igen. Börja med tvåan.

8. Grenoble – Clermont X

Vi tar trappan ner till Ligue 2 och Grenoble som tar emot Clermont. Hemmalaget torskade med 1-2 senast mot serieledarna och förlängde därmed sin vinstfria svit till fem raka tävlingsmatcher. Däremot har Grenoble kryssat extremt mycket under hösten, faktiskt nio av 16 omgångar. Clermont har lite högre grundkapacitet i sitt gäng, men har inte bortabesegrat Grenoble på hela 2000-talet. Krysset ska givetvis ritas ner först och om plånboken räcker till bör även ettan ta plats.

 

Banken! – Burton

Southend är klart sämst i League One och kommer flyttas ner vad det lider. Burton har betydligt bättre spelare i sitt lag och vinner detta åtta gånger av tio. Ettan är en vass spik.

Skrällen! – Burnley

Manchester City har väldigt svårt för att vinna fotbollsmatcher för tillfället och ska absolut inte känna sig säkra på tre poäng på Turf Moor. Skrällettan måste plockas med.

Systemen i textform:

36 rader
1. Burnley – Man City 1×2
2. Crystal P – Bournem. 1
3. Burton – Southend 1
4. Lyon – Lille 1x
5. Angers – Marseille 2
6. Bordeaux – Nimes 1×2
7. Brest – Strasbourg 2
8. Grenoble – Clermont 1x

144 rader
1. Burnley – Man City 1×2
2. Crystal P – Bournem. 1
3. Burton – Southend 1
4. Lyon – Lille 1x
5. Angers – Marseille x2
6. Bordeaux – Nimes 1×2
7. Brest – Strasbourg x2
8. Grenoble – Clermont 1x

  Gå till Svenska Spel!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100