Topptipset 6/12: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

Andreas Lindsjöö Publicerat: 6 december 2019

              Annons:

Helgen startar med ett väldigt trevligt Topptips. Det ska spelas fotboll runt om i hela Europa denna fredagsafton. Värdet ser dessutom förmånligt ut så det finns ingenting att tveka på, åtta rätt ska håvas hem!

Spelstopp: 20.29

  Gå till Svenska Spel & spela Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra spelförslag:

1. Inter – Roma 1

Inter har presterat alldeles fantastiskt under ledning av den skoningslöse Antonio Conte. De blåsvarta toppar hela tabellen, när hände det senast att inte Juventus var herrar på täppan? 12-1-1 är en resultatrad som talar för sig själv. Roma ligger femma efter 14 omgångar med nio pinnar färre än hemmalaget. De tre senaste inbördes har slutat med delad ära, halvgarderingen till vänster känns trygg på Giuseppe Meazza.

2. Villarreal – Atlético Madrid 2

Från Milano till Valencia där Villarreal ligger på plats 13 i La Liga. Den gula ubåten hade det riktigt tungt i fjol men inledde denna säsong på ett betydligt bättre sätt. På senare tid har dock Cazorla och company återgått till gamla vanor och har blott plockat en pinne av 15 möjliga senaste fem fighterna. Atlético Madrid ligger sexa med en poäng upp till Champions League-plats. Diego Simeone och hans mannar fick ge sig med uddamålet mot Barcelona senast men ska ses med betydligt bättre chanser mot den gula ubåten. Strecka från höger och måla vidare efter plånbok!

3. Eintracht Frankfurt – Hertha Berlin 1

Bundesliga har avverkat 13 rundor när Hertha Berlin ligger pyrt till. Herrarna från huvudstaden snittar mindre än en poäng per match och är trea från slutet inför helgen. Eintracht Frankfurt ligger på tionde plats trots att de krigar på dubbla fronter. Adi Hütter har återigen lotsat sina örnar till flera fina skalper i Europa League, senast blev det seger med 2-1 borta mot Arsenal. Hertha har sju raka tävlingsmatcher utan viktoria, när ettan betalar tillräckligt för att spikas ligger spikklubban nära till hands.

4. Nimes – Lyon X

På tal om klubbar som krigar på två fronter så kommer vi osökt till Stade des Costieres. Lyon gästar och dessa gäster har uppenbara problem med att kombinera Ligue 1 och Champions League. Les Gones ligger och skvalpar i mitten av det franska finrummet efter att i tisdags ha fått på näbben hemma mot Lille. Nimes gör sin andra säsong på högsta nivå och lär få fortsätta rikta in sig på att slåss för kontraktet. På hemmaplan har Krokodilerna trots allt bara besegrats två gånger under hösten, till rådande streckning är den överstreckade tvåan minst attraktiv. Både ettan och krysset är av högsta prio!

5. Millwall – Nottingham 1

De brittiska öarna har ett finger med i spelet när det vankas klassiskt möte i London. Millwall har växlat upp ju längre hösten gått och nu har The Lions plockat poäng i sex av de sju senaste striderna. Nottingham befinner sig på en av de åtråvärda playoff-platserna trots att det blev förlust hemma mot Cardiff förra helgen. Millwall har vunnit motsvarande möte två år på raken och har imponerande resultatraden 5-3-1 i hemmaborgen denna säsong. Ettan ser ut att bli hårt åtgången och mår bäst av att få sällskap av krysset.

6. Boavista – Benfica 2

Från The Den till Estádio do Bessa i Portugal. Boavista FC har gjort en stabil prestation i Primeira Liga och ligger femma med två pinnar upp till europeiskt kvalspel. Sin vana trogen toppar Benfica tabellen. Örnarna från Lissabon har dock spelat oavgjort i två av sina senaste tre tävlingsmatcher och nu målas tvåan upp till sanslösa höjder. Förutom derbyt mot Porto har inte Boavista torskat på hemmaplan den här säsongen. Måla tvärsöver i hopp om ettan som rensar friskt.

7. Málaga – Tenerife 1

Åter till Spanien där det även ska sparkas boll i Segunda División. Málaga ligger förvånande nog på nedflyttningsplats efter sin becksvarta start. Värdarna vann bara en av sina elva inledande dueller. Därefter har grabbarna från Andalusien hittat nycklarna till poängplock och lär resa sig ju längre säsongen lider. Tenerife har gjort omvänd resa. Efter en godkänd inledning har killarna från Kanarieöarna klappat ihop. Torsken senast mot Almería innebär att Tenerife bara vunnit en av sina tio senaste seriematcher. Värdet västerut räcker långt.

8. Benevento – Trapani 1

Fredagsresan avrundas hemma hos en av världens genom tiderna vassaste målnäsor. Filippo Inzaghi har visserligen lagt skorna på hyllan men vinnarskallen sitter kvar på kroppen även när världsmästaren från 2006 tagit på sig kostymen. Inzaghi har fört Benevento till en överlägsen serieledning. Värdarna toppar Serie B med hela nio poäng trots att man bara har 14 omgångar under bältet. Trapani är nästjumbo och nykomlingarna från Serie C ska ha noll och ingenting att hämta mot seriesuveränen på bortabana. Kupongens säkraste spik är en angenäm avrundning på kupongen!

 

Banken! – Benevento

Det kan inte vara roligt att vara nästjumbo och resa till den överlägsna serieledaren som dominerar i hemmaborgen. Inzaghis Benevento har inte släppt in något mål på de senaste fyra hemmamatcherna. Superspik.

Skrällen! – Nimes

Nimes har inte rosat marknaden under hösten men det har sannerligen inte Lyon heller gjort. När Les Gones streckas upp som om de vore PSG är det läge att dra i handbromsen!

Systemen i textform:

36 rader
1. Inter – Roma 1x
2. Villarreal – A.Madrid 2
3. E. Frankfurt – H. Berlin 1
4. Nimes – Lyon 1×2
5. Millwall – Nottingham 1x
6. Boavista – Benfica 1×2
7. Málaga – Tenerife 1
8. Benevento – Trapani 1

144 rader
1. Inter – Roma 1x
2. Villarreal – A.Madrid x2
3. E. Frankfurt – H. Berlin 1
4. Nimes – Lyon 1×2
5. Millwall – Nottingham 1x
6. Boavista – Benfica 1×2
7. Málaga – Tenerife 1x

  Gå till Svenska Spel!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100