Topptipset Måndag 25/1 – Tips, Analys & Förslag

Spelbloggare Publicerat: 25 januari 2021

Annons:

Från fotbollens vagga till Spanien, Frankrike, Italien och Nederländerna ska ett stort skutt tas över Atlanten. Med hjärta, hjärna, mage och hand kommer åtta rätt förr eller senare att bli verklighet. Jobba in ära och rikedom!

Spelstopp: 20:44

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Wycombe – Tottenham 2

Den äldsta av fotbollsturneringar öppnar tipset, men i Buckinghamshire lär vi knappast få skåda en klassisk skräll. Wycombe må vara fräscha då coronaviruset gett hemmalaget över två veckors vila. Detta kan dock vara en nackdel för The Chairboys som körde över Preston med 4-1 för att ta sig hit, och Joe Jacobsons formtopp kan ha alltså ha vilats bort. I över en månads tid har Spurs sluppit bita i det sura äpplet, och Mourinho är en fena på rotationens komplicerade konst. Gareth Bale och Carlos Vinícius har nu chans att visa att de är värda att starta även i tyngre kamper. Milsvid nivåskillnad kan bara bli en bunkertvåa på Adams Park.

2. Athletic Bilbao – Getafe 2

Titeltorkan som varat sedan 80-talet är över för Athletic Bilbao. Genom att besegra Barcelona i förlängningen vann Lejonen Supercupen och följde upp detta med avancemang i Copa del Rey i torsdags. Det satt visserligen långt inne och i ligaspelet har baskerna konstant underpresterat då Inaki Williams inte kan bära laget helt själv. El Geta har fyllt självförtroendet genom att ta andra raka sedan intressante Mauro Arambarri avgjort mot Huesca. Mittfältaren har slagit sig in i Uruguays landslag efter att under en längre period backat upp Ángel och Jaime Mata på ett förtjänstfullt vis i flera månader. En halvskräll på gång – alla tecken på San Mamés!

3. Cartagena – Mirandés 1

Ett hopp ner till Segunda ger oss en sannolik hemmavinst. Hemma på Cartagonova är Cartagena något mer bekväma med att föra spelet, med en ny tränare på bänken finns goda möjligheter rycka upp sig. Luis Carrión sitter numera på värdarnas bänk och har dessutom hela truppen, undantagna Nacho Gil och Kleando Lleshi på grund av corona, till förfogande. Mirandés har bara åkt på smisk en gång de senaste fyra veckorna, ledningen ska ha cred för att i alla fall försöka; mittfältaren Álex López från Espanol kan på sikt hjälpa Vildsvinen, men här blir det pisk. Ettan först.

4. Sochaux – Toulouse 2

Ligue 2:s kanske mest formstarka lag heter Toulouse. Efter novembers landslagsuppehåll har de lilavita inte åkt på en endaste nollpoängare, och förra säsongen hade gästerna möjligtvis kunnat hänga kvar om inte säsongens avbrutits. Lagbygget är synnerligen komplett då Stijn Spierings och company håller ihop mitten. Efter att det nya årets dansat in har Sochaux form stadigt dalat till den punkt att det blev noll poäng mot Troyes. Ingen katastrofalt resultat i sig, men Lejonungarna har förtvivlat svårt att konvertera kryss till seger. X2 borde stå pall.

5. Brescia – Monza 2

Silvio Berlusconi sålde sitt Milan för några år sedan, men multimiljonären släpper inte sitt tag om fotbollen. Monza ägs av Italiens förre premiärminister, och redan i somras flyttades de rödvita upp i Serie B. Med Christian Gytkjær i sina led är det inte osannolikt gästerna klättrar ytterligare. Krisen i Brescia är på väg att brisera när fansen är upprörda och resultaten är mediokra om man är snäll. Ales Matejus tappar sin högerbacksplats på grund av avstängning, luckorna springer gästerna på. Derbyt i Lombardiet tilldelas en trolig tvåa!

6. FC Eindhoven – NEC Nijmegen 2

2021 inleddes på exakt samma vis vad gäller dessa de två kombattanter. 2-5 för FC Eindhoven, efter det har värdarna inte mäktat med att göra ett enda mål på fyra halvlekar. Mittenpositionen i tabellen söver hemmalaget. NEC drog nytta av 2-5-nederlaget genom att fortsätta näta, mycket tack vare Rangelo Janga fysik. Gästande Nijmegen gick även vidare i cupen efter 3-2 mot Fortuna Sittard en division upp. Grymt understreckad tvåa, och formen talar mest för besökarna. Spik var det här!

7. Corinthians – Bragantino 2

Brasiliens finrum är en liga där många lag sitter på intressanta offensiva krafter, men för Corinthians finns luckor på den fronten. Nu måste Timao se till att mittlåset håller tätt vilket blir svårt då mittbacken Jemerson har ett krånglande knä. Bragantino skuggar värdarna, vid seger skiljer endast en pinne. Claudinho är i fint slag efter dubbla nätrassel mot Vasco da Gama och på den andra kanten pricka Eric Ramires en boll. Braga rensar bra, och sådant får alltid plats på en komplett rad. Kraftiga penseldrag direkt.

8. Operário – Chapecoense 2

Sist men absolut inte minst väntar Série B i samma land. Chapecoense har redan säkrat uppflyttning, men vilket lag vill inte sluta som seriesegrare? Derlan är åter tillgänglig efter sin avstängning och glider rakt in i mittförsvaret. Operário har bara äran kvar att lira för, det kan påverka annars hungriga spelare som Ricardo Buena. Reservdelarna är något färre då Diego Cardoso och Jorge Jiménez såg rött i torsdags. Således ristar vi in X2 Estádio Germano Kruger!

 

Spiken! – Tottenham

Premier League-titeln, Ligacupen, Europa League, och även FA-cupen. Spurs utmanar på många fronter och har truppen för att gå hela vägen i minst en av dessa tävlingar. Wycombe lever på en fattigare planet och håller inte fortet i 90 minuter.

Skrällen! – Bragantino

Kantspelet var en fröjd att skåda mot Vasco da Gama, med kvicke Claudinho i fin form är det oklokt att räkna bort Bragantino. Corinthians saknar en viktig försvarare och har åka berg- och dalbana den senaste veckan. Forca, Braga!

Systemen i textform:

36 rader

1. Wycombe – Tottenham 2
2. A.Bilbao – Getafe 1×2
3. Cartagena – Mirandés 1
4. Sochaux – Toulouse x2
5. Brescia – Monza 2
6. FC Eindhoven – NEC 2
7. Corinthians – Bragantino 1×2
8. Operário – Chapecoense x2

144 rader

1. Wycombe – Tottenham 2
2. A.Bilbao – Getafe 1×2
3. Cartagena – Mirandés 1x
4. Sochaux – Toulouse x2
5. Brescia – Monza x2
6. FC Eindhoven – NEC 2
7. Corinthians – Bragantino 1×2
8. Operário – Chapecoense x2

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100