Topptipset Fredag 7/12 – Tips, Analys & Förslag

Spelbloggare Publicerat: 7 december 2020

Annons:

Arbetsveckans första dag bjuder på dramatik från sju olika länder. Kamp om sydkustens herravälde, en lurig nykomling i Portugal och en sovande björn på Korsika är bara några av godbitarna som väntar. Bestämda steg mot full pott!

Spelstopp: 20.29

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Brighton – Southampton 1

Inleder raden gör vi med kampen om den engelska sydkusten. Luften gick ur Southampton helt efter paus när United kom ikapp och förbi de rödvita på Saint Mary’s. Raset är ett tecken på något mer då “Helgonen” tappade ledningen även mot Wolves. Brightons lille mittfältare Pascal Groß slog in 1-1 mot Liverpool när en tung pinne erövrades och med Tariq Lamptey tillbaka från avstängning kommer “Fiskmåsarnas” försvar att hålla fortet. De blåvita med sitt enastående värde ges fullt förtroende att bli kungar på kusten!

2. Eibar – Valencia 1

I Baskiens inland står “Vapensmederna” redo att skjuta nya hål i gästernas skrov. Kike är tillbaka efter avstängningen och lär ta platsen bredvid Yoshinori Mutō som nätade i klockrena 2-0-bortatriumfen mot Betis. Sedan oktobers intåg har Valencia bara plockat två trepoängare. Mot Real Sociedad och Real Madrid förvisso, men särskilt mot Los Blancos hade Javi Gracias mannar en hel del flyt med självmål och tre (!) straffar. Mittbacken Hugo Guillamón står över på grund av avstängning och Los Ches inkasserar nya baklängesmål. En värdeetta till 30 procent att spika!

3. Hoffenheim – Augsburg 2

Det dubbla arbetet med Europa League och Bundesliga har inte slagit väl ut för Hoffenheim. Triumferna mot i sammanhanget veka lag som Slovan Liberec, Gent och Röda Stjärnan har följts upp av nederlag och oavgjorda resultat i det inhemska spelet. Andrej Kramaric har inte hittat återfunnit målformen från den tidiga hösten när TSG, som ensamt lag i hela Europa år 2020, besegrade Bayern München. I Alfred Finnbogasons frånvaro väntas mentalt starka Augsburg starta med den habila strikerduon Hahn/Vargas. Die Függerstädter stärkt ytterligare av att Raphael Framberger är redo för spel efter avstängningen, och då värdarna streckas på tok för mycket klämmer vi till med en chansning som stavas X2!

4. Fiorentina – Genoa 2

I Toscana har mycket hopp satts till Cesare Prandelli som även tränade Fiorentina för ett drygt decennium sedan. Han har dock inte lyckats vända på den lila skutan, nu har Viola inte nätat i serien Gaetano Castrovillis balja mot Udinese i slutet av oktober. Tufft läge för Prandelli som ställs som sin senaste arbetsgivare. Många borta i Genoa som har fyra spelare som testat positivt för covid-19 och en skadad förstemålvakt. Således kommer Alberto Paleari fortsätta att vikariera, och kan Gianluca Scamacca inspireras av sin duktiga strikerkompanjon Eldor Shomurodov kommer Gripen, som kryssat i sex av de senaste sju försöken i Florens, att överraska. Tvåan är ett modigt beslut som betalar sig och rensar. Samtliga tecken!

5. Charleroi – Kortrijk 2

I början av säsongen såg Charlerois ut som ett riktigt topplag, men sedan oktober månad har “Les Zèbres” sprungit vilse och bara tagit en fullpoängare i seriespelet. Nederlagen är tre på raken nu, och på mitten gapar ett hål efter att Marco Ilaimaharitra skådat det röda kortet och uteblir mot Kortrijk. Utan ankaret på mitten som skyddar försvaret kan gästernas Ilombé Mboyo sniffa till sig nya mål. Åtta på 14 omgångar är strongt, med skönt gung i laget får “De Kerels” uppdraget att skrälla. Glöm dock inte att besökarna är i behov av tidiga garderingar.

6. Sporting Farense – Marítimo 1

Faros lejon går i klinch med Almirante Reis lejon i Algarve. Marítimo flyger in från Atlanten som Primeiras formsvagaste lag sett till de senaste fem omgångarna där det mållösa hemmaderbyt mot Nacional sorgligt nog är det största glädjeämnet. Småtunt bakåt när de grönröda testar Zainadine Junior och Dejan Kerkez sent. Sporting Farense har nu acklimatiserat sig sedan uppflyttningen och har fyra poäng på tre kamper. Skotten Ryan Gauld presterar som offensiv mittfältare och fyller även på med mål när det behövs. De svartvita lyfter och i det jämna mötet skakas en trolig etta fram!

7. Pordenone – Empoli 2

Serie B är en tuff liga där få lag sticker iväg, så är fallet även i Friulien. Pordenone gick segrande ut striden mot Pescara, bland annat efter Sebastian Musiolik öppningsmål, men det var de grönsvartas blott andra fullpoängare under hösten och tredje sedan mitten av juli. Det luktar mittenlag om “De Gröna Ödlorna”. Empoli håller en högre klass, och har två målgaranter i Andrea La Mantia och Leonardo Mancuso. “Gli Azzurri”, som gästerna även kallas, behöver bara tajta till defensiven för att ta det sista steget och utmana om uppflyttning. Med minst ett poäng i landets nordöstra hörn tas ett första steg till just detta!

8. AC Ajaccio – Le Havre 1

Ute i Medelhavet avslutar måndagsraden med ett hungrigt hemmagäng. Fyra omgångar utan nederlag för “Björnen”. Transferperioden inbringade den duktige mittfältaren Mickaël Barreto hunnit hamna i såväl mål- som assistprotokoll i det rödvita lägret. Imponerande då förutsättningarna inte är de enklaste. Deppigt i Le Havre som hackat hela hösten, och nu nästan stannat av helt. “Le Club Doyen” står dessutom i ett knivigt läge då avstängde Himad Abdellis målfarlighet behövs som allra mest. En spik med korsikansk smak!

 

Spiken! – AC Ajaccio

De stolta öborna har prövats under säsongen, men sakta har de rödvita blivit en allt svårare nöt att knäcka. Le Havre har haft nästan motsatt resa med topplaceringar allt längre bort i horisonten. Allez, Ajaccio!

Skrällen! – Kortrijk

Lilla Kortrijk har formen med sig och kammar dessutom hem något fler poäng borta än hemma. Inga goda nyheter för Charleroi som klivit in vintermörkret med sjunkande moral och offensiv utdelning.

Systemen i textform:

36 rader

1. Brighton – Southampton 1
2. Eibar – Valencia 1
3. Hoffenheim – Augsburg x2
4. Fiorentina – Genoa 1×2
5. Charleroi – Kortrijk 1×2
6. Farense – Marítimo 1x
7. Pordenone – Empoli 2
8. AC Ajaccio – Le Havre 1

144 rader

1. Brighton – Southampton 1
2. Eibar – Valencia 1x
3. Hoffenheim – Augsburg x2
4. Fiorentina – Genoa 1×2
5. Charleroi – Kortrijk 1×2
6. Farense – Marítimo 1x
7. Pordenone – Empoli x2
8. AC Ajaccio – Le Havre 1

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100