Speltips England – Israel 25/6: Stora favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 25 juni 2023

England och Israel ställs mot varandra i den andra gruppspelsomgången av U21-EM på söndagskvällen.

England - Israel

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

England lyckades planenligt inleda mästerskapet med en seger och har därmed chansen att säkra avancemang till slutspelet redan i den andra omgången. Även Israel lär vara nöjda med resultatet från öppningsmatchen, även om det kommer att bli tufft att klara sig vidare ur gruppen.

Det var flera spelare från båda lagen som var med och mötte varandra i U19-finalen förra året och israelerna lär vara revanschsugna efter att engelsmännen lagt vantarna på titeln. De är dock starkt nederlagstippade och lär inte kunna hoppas på ett resultat som det mot Tyskland igen.

Israel lyckades nämligen hålla undan tyskarna i en match som på något vis slutade 1-1 trots att de fick spela halva matchen med en man mindre. Målvakten Daniel Peretz stod för en kanonmatch och räddade dessutom två straffar som grädde på moset. Israel var de som tog ledningen i första halvlek, men spelmässigt var det nästan bara Tyskland för hela slanten, även när Israel hade fullt manskap.

England är klara favoriter till att vinna gruppen och det lär inte bli lättare att försöka få med sig poäng den här gången. Ännu ett mirakel kan de knappast räkna med och de måste därmed höja sitt spel rejält.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

England är numret större

Storfavoriten England vann som sagt sin inledningsmatch mot Tjeckien och dominerade bollinnehavet och spelet helt och hållet matchen igenom. Första halvlek bjöd på gott om chanser åt båda hållen och Tjeckien var absolut inte ofarliga i omställningsspelet, men matchen var fortsatt mållös i halvtidsvilan.

Aston Villas Jacob Ramsey skulle dock snabbt ändra på den saken genom att peta in ett ledningsmål tidigt i andra halvlek. Resultatet stod sig till tilläggstiden då Emile Smith Rowe kunde utöka ytterligare och säkra en första, välförtjänt seger.

Israel visade i alla fall att de är svåra att få hål på och även om vi kan förvänta oss en matchbild där England dominerar så är det inte alls säkert att det blir någon överkörning. England gick också mållösa mot Japan tidigare under månaden i deras uppvärmning inför mästerskapet och därmed tror jag att ett spel på den raka ettan kombinerat med under 3,5 mål har en bra chans att sitta för 2.06 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta 1500 kronor i gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: England & under 3,5 mål
Odds: 2.06
Bolag: Expekt
Spelstopp: 18:00, söndag 25 juni
TV: 
Stream:  svtplay logo