Speltips England – Portugal 2/7: Sett väldigt bra ut

Axel Sjödin Publicerat: 2 juli 2023

Turneringsfavoriterna England möter Portugal i U21-EM:s kvartsfinaler på söndagskvällen.

England - Portugal

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har hittills varit en behaglig resa för engelsmännens del, som toppade en tuff grupp utan några större bekymmer. I kvartsfinalen ställs de mot ett Portugal som med nöd och näppe lyckades avancera förbi gruppspelet och det råder inget tvivel om var favoritskapet ligger inför söndagens drabbning.

England tenderar ofta att vara lite överskattade i landskamper, men på senare år har de blivit bättre och bättre och det är många unga, intressanta spelare som har kommit fram. Det finns gott om erfarenhet av fotboll på hög nivå i Englands trupp med spelare som Jacob Ramsay, Morgan Gibbs-White, Emile Smith Rowe och Harvey Elliot för att bara nämna några stycken.

I och med att de blev slutspelsklara redan efter den andra gruppspelsomgången har de också kunnat vila ett flertal spelare inför söndagens kvartsfinal. Även med ett flertal bänkspelare på plan lyckades de också slå det tidigare så framgångsrika Tyskland med 2-0 i onsdags.

De har ännu inte släppt in ett mål i turneringen och har verkligen sett säkra ut såhär långt.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Portugal klara sig nätt och jämnt vidare

Portugals grupp A var förmodligen gruppspelets största överraskning då det nederlagstippade Georgien lyckades ro hem gruppsegern. Portugiserna såg ut att vara illa ute inför den sista omgången, då de behövde vinna mot Belgien, samtidigt som de var beroende av resultatet i den andra matchen. De lyckades tillslut vinna efter att ha satt dit det avgörande målet på straff i den 89:e minuten, och kunde därmed avancera med väldigt små marginaler.

Portugal är inte på något sätt ofarliga, och har själva ett flertal spännande unga spelare på gång, men England känns onekligen strået vassare. Hittills har portugiserna inte heller imponerat, även om de sett till spelet förmodligen borde ha fått med sig mer från matchen mot Georgien.

De har bara lyckats producera två spelmål hittills och har inte riktigt lyckats hitta rätt offensivt. Mot ett England som inte bjuder på många chanser kan det verkligen bli ett problem, och mycket pekar på att EM-äventyret kommer att ta slut nu på söndag.

Med tanke på engelsmännens väldigt fina defensiva facit så lockar spelet på en seger utan att släppa in mål för över en bra bit över tre gånger pengarna, men vi nöjer oss istället med den raka tvåan här för 1.97 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: England vinner
Odds: 1.97
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 18:00, söndag 2 juli
TV: 
Stream:  svtplay logo