Speltips Frankrike – Ukraina 2/7: Har imponerat hittills

Axel Sjödin Publicerat: 2 juli 2023

Frankrike gäller som klara favoriter mot Ukraina i U21-EM:s sista kvartsfinal på söndagskvällen.

Frankrike - Ukraina

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Tillsammans med England var Frankrike det enda laget som lyckades få full pott i gruppspelet. Tre raka segrar i en tuff grupp är verkligen ett styrkebesked och inför söndagens match är de klara favoriter till avancemang. Men Ukraina levererade också på ett imponerande vis i gruppspelet och känns aningen underskattade inför kvartsfinalen.

Frankrike är det lag som har klart högst potential, men det gäller också att nå upp till den för att de ska lyckas gå hela vägen. I deras första gruppspelsmatch mot Italien var det en domarmiss som avgjorde matchen, då Italien hade en kvittering i målet som rensades undan med handen – vilket var svårt att göra någonting åt utan VAR.

Därefter stod de för en godkänd insats mot Norge där de vann med uddamålet – det var egentligen först i den sista matchen mot Schweiz som vi fick se prov på vad de kan uträtta. De vann med klara 4-1 och lär gå in i slutspelet med ett förbättrat självförtroende. Men på vägen har de tappat både Kouadio Koné och Michael Olise på grund av skador, men som alltid med franska landslag så är truppbredd inget större problem.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ukraina har överraskat positivt

Ukraina var en hårsmån från att toppa gruppen över Spanien, men hade inte marginalerna med sig och ställs således mot en av turneringsfavoriterna i kvartsfinalen istället. Trots att Ukraina valde att rotera några spelare inför kvartsfinalen lyckades de ta ledningen två gånger om mot Spanien och ledde med 2-1 i slutminuterna. Men Spaniens Abel Ruiz lyckades trycka in en kvittering i den 90:e minuten, vilket gjort att spanjorerna tog hem gruppsegern på målskillnad tillslut.

Insatsen mot Spanien var i alla fall verkligen ett kvitto på att de kan stå upp bra mot toppnationerna. De två segrarna, utan insläppta mål, mot Kroatien och Rumänien dessförinnan var inte dåliga de heller – Ukraina har verkligen förtjänat sin slutspelsplats och det kommer att bli intressant att se ifall de kan rubba Frankrike.

Ukraina har dessutom ett vapen i form av Mychajlo Mudryk som de ännu inte har kunnat använda sig av då han har återhämtat sig från skada, men han kan mycket väl få lite speltid i slutspelet då han trots allt har suttit med på bänken.

Fransmännen går såklart in som favoriter, och det känns kanske lite väl riskabelt att spela mot dem, men Ukraina känns som sagt lite underskattade. Frankrike spelar rätt offensivt och har släppt in ett par mål hittills, vilket gör att spelet på att båda lagen gör mål trots allt lockar för de 1.95 gånger pengarna som Bet365 erbjuder.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.95
Bolag: Bet365
Spelstopp: 21:00, söndag 2 juli
TV: 
Stream:  svtplay logo