Speltips inför U21-EM: Italien – Spanien 16/6: Högklassig premiär

Simon Pålsson Publicerat: 14 juni 2019

Söndagskvällen bjuder på ett högklassigt U-21-möte då värdlandet Italien tar emot Spanien i EM-premiären. Det är ett perfekt läge för speltips.

Annons:

Luigi Di Biagios Italien har dock inte rosat marknaden fram till detta mästerskap på hemmamark. Man kommer till öppningsmatchen med fyra raka matcher utan vinst.

I genrepet kryssade man mot Kroatien och dessförinnan spelade man oavgjort med Österrike samt förlorade mot England och Tyskland.

Nu väntar så ett Spanien som gjort betydligt bättre resultat fram till mästerskapet. Man vann sin klargrupp klart efter en förlust och resten segrar, vilket innebär att man endast förlorat en av sina femton senaste matcher (tretton segrar och en oavgjord).

I genrepet i mars vann man med 3-0 mot samma Österrike som Italien spelade 0-0 mot några dagar tidigare.

Spanien lär dominera matchbilden

Luis de la Fuentes Spanien är en av huvudfavoriterna till att vinna detta U-21-EM medan Italien är mer av en outsider. Framförallt är det hemmaplansfördelen som talar till Italiens fördel – för lagets resultat gör det inte.

Spanien är således favoriter i detta möte. Samtidigt finns det också en hel del individuell kvalitet i Italien som gör att de kan bli att räkna med om de lyckas få ihop det kollektiva.

Mest intressanta ser deras 19-åringar Nicolo Zaniolo och Moise Kean ut men frågan är om de är redo att bära det här laget där de flesta är två år äldre.

Det mesta talar för att Spanien, sin vana trogen, kommer att dominera den här matchbilden med ett stort bollinnehav. Italiens chans lär bli att ligga lågt och satsa på omställningar.

Om det inte vore för att hemmanationer, i princip, alltid höjer sig till mästerskap hade Spanien förmodligen varit betydligt klarare favoriter enligt oddssättarna.

Av allt att döma är dock Spanien på en nivå över Italien och därför finner vi spelvärde i att de kommer att vinna det här mötet. Spanien har vunnit de fem senaste U-21-matcherna mellan dessa nationer och det mesta pekar mot att man fortsatt är steget före.

Till hela 2.60 gånger insatsen hos Unibet spelar vi således på att Spanien vinner.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Spanien vinner
Odds:  2,60 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  21:00, söndag 16/6
TV:   svttjugofyra logo
Stream:   svtplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.