Speltips U21-EM: Portugal – England 28/3: Vinna eller försvinna

Axel Sjödin Publicerat: 27 mars 2021

Vid sidan av VM-kvalet så spelas även U21-EM och en spännande match i grupp D mellan Portugal och England.

Portugal - England

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Portugiserna under Rui Jorge har sett riktigt bra ut och öppnade även turneringen i torsdags med en 1-0 vinst mot Kroatien efter mål av Fábio Vieira. De kontrollerade matchen i stort sett hela vägen och att de bara vann med ett mål speglar inte matchen riktigt. Med en vinst mot England på söndag kan de mycket väl säkra avancemang ur gruppspelet direkt och har satt sig i en bra utgångsposition för att göra det redan.

Portugals U21 är obesegrade i åtta raka matcher nu när man ser tillbaka på kvalet också. De är favoriter i grupp D och kan mycket väl gå långt i turneringen. Under kvalet hade de 27 poäng på 10 matcher i sin grupp vilket talar sitt tydliga språk och Portugal verkar ha en lovande generation fotbollsspelare på väg.

England har haft en tuffare väg hit och fick i öppningsmatchen se sig besegrade av Schweiz i en match som länge såg ut att sluta mållös. Dan Ndoye tryckte dock tillslut dit 1-0 för schweizarna i den 77:e minuten och kunde lämna matchen med tre poäng. Trots förlusten var det dock England som förde spelet med 67% bollinnehav, men man hade inte alltid lätt att komma till avslut på mål.

Allt på spel redan i andra omgången

Tyvärr för Englands del blir mötet mot favoriten Portugal en måstematch som de absolut inte har råd att förlora om de vill spela vidare i slutspelet senare i maj. Även England såg starka ut i kvalspelet inför U21-EM med nio vinster och en oavgjort i sina tio gruppspelsmatcher så mötet mot Portugal förväntas bli ett väldigt jämnt sådant.

Aidy Boothroyd hoppas nog kunna hitta samma form som England hade under kvalperioden nu mot Portugal, då det är vinna eller försvinna för Englands del redan i andra matchen.

Då båda lagen har mycket att spela för här och med tanke på hur öppningsmatcherna såg ut så kan man nog förvänta sig en något försiktig match här där ingen vill åka på ett mål bakåt. Med tanke på portugisernas form och hur defensivt säkra de är så känns det som att de har goda chanser att få in ett ledningsmål när England börjar bli pressat och behöver gå upp i banan. Vi spelar därför på en rak etta här till oddsen 2.75 hos Campobet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Portugal vinner
Odds: 2.75
Bolag: Campobet
Spelstopp: 21:00
TV:  SVT
Stream:  SVT

Jämför odds: