Speltips Sverige – Montenegro 8/10: EM-kval U21

Martin Efvergren Publicerat: 8 oktober 2021

Sveriges U21-landslag tar på fredagskvällen emot Montenegro i EM-kvalet. Matchen spelas fredagen den 8 oktober 2021 med avspark kl 18.00 på Olympia i Helsingborg.

Sverige – Montenegro

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Poya Asbaghis U21-landslag har tagit sju poäng efter tre spelade matcher i kvalet till U21-EM i Georgien/Rumänien 2023. Framförallt ser man ut att göra upp med Italien om förstaplatsen i gruppen.

Sverige inledde kvalspelet med att besegra Luxemburg hemma med 6-0 i början av juni. Vid den senaste landslagssamlingen i september mötte man just Montenegro på bortaplan i en match som man vann med 3-1 efter två mål av Anthony Elanga och ett av Amin Sarr.

Därefter tog man sig även an Bosnien-Hercegovina på bortaplan där man fick med sig en poäng efter att matchen slutat 1-1.

Nu ställs man återigen mot Montenegro och det är en match som man behöver vinna. Efter denna har man även Italien på bortaplan i den här samlingen och ska man ha någon chans att utmana dem har man inte råd att tappa poäng på vägen dit.

Montenegros U21-landslag har spelat en match mer än Sverige och står på fyra poäng. Även de har vunnit mot Luxemburg men bara med 2-1 på bortaplan. Därtill har man spelat 2-2 hemma mot Bosnien-Hercegovina samt förlorat mot Sverige. I den senaste matchen svarade man för en starka insats borta mot Italien men man föll ändå med 1-0.

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Offensiv balans

Poya Asbaghi förfogar över ett spelskickligt landslag som är skickliga med boll men som kanske saknar lite vad gäller kraft och fysik. Det är i alla fall ett lag som lämpar sig väl för den typen av fotboll som Poya står för.

Hittills har man gjort det man ska i det här EM-kvalet där krysset borta mot Bosnien-Hercegovina senast är den lilla plumpen i protokollet. Där tappade man en 1-0-ledning på en tveksamt dömd straff som gjorde poängtappet extra trist.

Än har man dock inte ställts mot gruppfavoriten Italien eller utmanaren Irland. Svårare matcher väntar senare men mot Montenegro på hemmaplan förväntas man vinna. Hos spelbolagen står Sverige som favoriter till ett odds omkring 1.27 gånger pengarna.

Montenegro gjorde det bra på bortaplan mot Italien senast där man var ganska tillbakatryckta. Mot Sverige tror jag inte man har riktigt lika stor respekt för motståndaren och man bör komma ut något mer framåtlutade här.

Senast lagen möttes slutade det alltså 3-1 till Sveriges fördel och det känns sannolikt att det kan bli något liknande den här gången. Sverige har ett offensivt balanserat lag där spelskickliga Gigovic och Hussein oftast huserar på det centrala mittfältet i ett 4-3-3 eller 4-2-3-1. Framåt finns spets i spelare som Elanga, Prica och Nygren som startade längst fram senast mot Bosnien-Hercegovina.

Mitt spel blir att det kommer göras över 2.5 mål i den här matchen till 1.66 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål totalt
Odds: 1.66
Bolag: Bethard
Spelstopp: 18:00, fredag 8 oktober 2021
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: