Speltips Tjeckien – Tyskland 25/6: Chans att revanschera sig

Axel Sjödin Publicerat: 25 juni 2023

Varken Tjeckien eller Tyskland har råd att förlora då de ställs mot varandra i den andra gruppspelsomgången i U21-EM.

Tjeckien - Tyskland

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Båda dessa lag blev gruppens förlorare efter öppningsomgången, även om Tyskland trots allt tog poäng. Tjeckien föll mot England med 0-2 och ligger därmed sist i gruppen efter att Tyskland och Israel spelat 1-1 i en match där tyskarna hade alla chanser att slippa behöva dela på poängen.

Tyskland var favoriter inför matchen och dominerade som väntat matchbilden mot ett försvarande Israel, men det var israelerna som ledningen, trots att tyskarna hade chansen från elva meter under öppningsminuterna. Kvitteringen kom snabbt och när Israel drog på sig ett rött kort precis innan halvtid kändes det bara som att matchen kunde sluta på ett sätt.

Men även med en man mer lyckades de sätta dit ledningsmålet. De fick ännu en straff – som än en gång sumpades mot en storspelande Daniel Peretz i det israeliska målet. Sett till förutsättningarna och chanserna de hade är det smått otroligt att Tyskland bara står på en poäng inför den andra omgången – nu gäller det att snabbt studsa tillbaka och ta tre poäng, för i den sista omgången väntar ett bra mycket tuffare England.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tjeckien har inte samma kvalitet

Tjeckerna spelade en händelserik första halvlek mot England, och även om engelsmännen dominerade spelet så lyckades Tjeckien skapa flera farliga chanser genom deras omställningar. England blev dock det lag som lyckades spräcka nollan först i början av den andra halvleken, och därefter bjöd de inte på lika mycket ytor för tjeckerna att arbeta med.

Sett till kvalitetsskillnaderna mellan trupperna får man ändå säga att Tjeckien stod för en fullt godkänd insats i öppningsmötet, men de kommer att ställas inför ännu ett tufft test mot Tyskland med deras turneringsliv på spel.

Tyskland har, med Stefan Kuntz vid rodret, skördat stora framgångar i U21-turneringar under senare år och kliver in i den här turneringen som regerande mästare. De har tre raka finaler i U21-sammanhang, varav de har vunnit två av dessa. Den nya tränaren Antonio Di Salvo har därmed en hel del att leva upp till och något annat än en vinst på söndag får ses som ett stort misslyckande.

De skapade verkligen tillräckligt med målchanser för att vinna senast och jag tror att det kommer att lossna lite här. Vi spelar därmed på tysk vinst kombinerat med att tyskarna lyckas göra över 1,5 mål för totalt 1.97 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta 1500 kronor i gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Tyskland vinner & gör över 1,5 mål
Odds: 1.97
Bolag: Expekt
Spelstopp: 18:00, söndag 25 juni
TV: 
Stream: