Speltips U21-EM Tyskland – Portugal 6/6: Final

Axel Sjödin Publicerat: 6 juni 2021

Tyskland möter Portugal i finalen av U21-EM som har spelats under våren i skuggan av VM-kvalet.

Tyskland - Portugal

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

För er som inte uppskattar de lite loja vänskapsmatcherna som spelas i helgen så går det alltid att titta på U21-finalen i EM under söndagen där det inte lär vara någon brist på känslor. Dessa unga spelare har chansen att vinna plocka hem en titel för sitt landslag och allt ska avgöras i Sloveniens huvudstad Ljubljana nu på söndag.

Detta är faktiskt Tysklands tredje raka U21-final och de tangerar därmed italienarnas rekord från åren -92, -94 och -96. Italien vann dock alla sina tre finaler vilket Tyskland inte lyckats med, både 2017 och 2019 mötte de Spanien där Die Mannschaft vann den första men fick se sig besegrade i den senaste finalen 2019.

Tysklands väg till finalen den här gången har varit lite krokig måste dock sägas, anmärkningsvärt nog så har de bara vunnit två av sina fem matcher hittills i turneringen, vilket ändå har räckt till final. De kryssade två gånger om i gruppspelet mot Nederländerna och Rumänien och kvartsfinalen mot Danmark fick avgöras på straffar tillslut.

Det gäller för tyskarna att de lyckats hitta sin formtopp nu inför finalen där de ska ta sig an vad som i min mening varit turneringens mest imponerande lag såhär långt.

Portugal har sett väldigt bra ut

Det är inte heller Portugals första final och senast det bar av för portugisisk del kommer nog många svenskar ihåg som ett varmt minne. Det var 2015 då Sverige skrällde och vann hela turneringen efter att ha avgjort på straffar i en mållös final mot Portugal.

Nu är det dock andra förutsättningar och Portugal har sett väldigt bra ut hela turneringen. Laget har under Rui Jorges ledning sett oerhört stabila ut och har varit defensivt väldigt säkra. Bortsett från resultatet mot Italien i kvartsfinalen som sticker ut väldigt då matchen slutade 5-3 så har portugiserna inte släppt in ett enda mål i de övriga fyra matcherna, vilket verkligen är ett kvitto på hur bra de spelat.

Trots att de är ett ungt lag så är de väldigt passningsskickliga och trygga med bollen. Till skillnad från Tyskland så har Portugal dessutom vunnit varenda match hittills och har nu 12 raka segrar med kvalet inräknat och nu senast besegrades de regerande mästarna Spanien med 1-0 i semifinalen.

Även om det är jämnt hos spelbolagen så anses Tyskland som knappa favoriter, vilket i min mening är förvånande. Portugal har som sagt sett oerhört stabila ut defensivt och borde helt ärligt vara favoriter här tycker jag, särskilt som tyskarna vunnit två av fem matcher hittills under ordinarie tid. För 2.80 hos Unibet finns det klart spelvärde på en rak tvåa här, för den som vill trissa upp oddsen kanske till och med ett vinst mot noll-spel är ett alternativ.

  Rygga spelet hos Unibet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Portugal vinner
Odds: 2.80
Bolag: Unibet
Spelstopp: 21:00
TV:  SVT Play
Stream:  SVT Play

Jämför odds: