Vårt system inför Stryktipset 17/2: tips och analys av samtliga 13 matcher

Andreas Lindsjöö Publicerat: 17 februari 2018

Det är en lurig kupong som väntar på lördagens Stryktips där matcherna hämtas från Championship, League One och FA-cupen. Det är ont om klara favoriter vilket bör leda till att flera tippare får problem. Dessutom hittas en del felstreckade matcher. Nu försöker vi hitta de bästa dragen och gå för fin utdelning!

Spelstopp: 15.59

  Ta rygg på systemet hos Svenska Spel genom denna länk.

1. Huddersfield – Manchester United 2

Kupongen börjar med tre matcher från FA-cupen. Huddersfield mötte Manchester United för bara två veckor sen. Då var det ligamatch på Old Trafford som gällde och José Mourinhos manskap vann den fajten med 2-0 efter att nyförvärvet Alexis Sanchez gjort ett av målen. När lagen tidigare under säsongen möttes på Kirklees Stadium var det dock Huddersfield som drog det längsta strået. Det tillsammans med Uniteds två senaste bortaförluster har gjort att Mourinhos gäng undervärderas rejält här. Korrekt streckning på tvåan är cirka 70 procent men i skrivande stund ligger den snarare på 60 procent. Med sådant supervärde på tvåan råder det spiktvång.

2. Brighton – Coventry 1

I match 2 finns ännu en understreckad favorit. Coventry har redan skrällt ordentligt i FA-cupen när de tidigare slog ut Premier League-laget Stoke. Nu väntar ännu ett motstånd från den högsta divisionen i åttondelsfinalen. Brighton har varit en pigg nykomling som gjort en hel del fina resultat hemma på Amex Stadium. Är de fullt påkopplade ska Coventry, som dessutom visat ganska svag form på sistone, inte kunna ställa till med några problem alls. Är ettan streckad till under 75 procent är det kupongens kanske bästa spik.

3. West Bromwich – Southampton 1

Två krislag möts i FA-cupen. Två krislag som dessutom möttes i ligaspelet för två veckor sen på just The Hawthorns. Då vann Southampton med 3-2 i en riktigt svängig match. Båda lagen ligger under nedflyttningsstrecket i Premier League och får det inte att lossna. Kanske kan de värsta nervknutarna lösas upp när det nu inte står några ligapoäng på spel. WBA förlorade borta mot Chelsea i måndags men innan Londonlaget hittade målet hade faktiskt West Bromwich flera klara chanser. Nu har de revansch att utkräva på Southampton och det kan de mycket väl få. Ettan känns mest intressant på förhand men det ska garderas tidigt. 1X på mindre system, alla tecken på det större.

4. Birmingham – Millwall X

Millwall visar fin form i Championship och har fem raka matcher utan förlust. På bortaplan har de haft enorma problem under säsongen men har på sina två senaste omgångar tagit sina två första vinster på resande fot. Birmingham förlorade sin senaste match borta mot Aston Villa men har sett bättre ut den senaste månaden. De tre senaste hemmamatcherna har gett två vinster. Millwall har dock bättre grundkapacitet men ändå streckas Birmingham mycket hårdare. Ettan har tappat allt värde. Det tecknet lämnas helt och X2 spelas.

5. Cardiff – Middlesbrough 2

Cardiff har hittat formen igen och är efter 31 spelade omgångar bara en poäng från andraplatsen som ger direktuppflyttning till Premier League. I veckan blev det en klar 2-0 seger hemma mot Bolton. Det var den andra raka hemmasegern efter att innan dess förlorat två hemmafajter. Cardiff är dock inget att lita på. Middlesbrough har ett mycket fint lag på pappret men får inte ut allt sitt kunnande på plan. Boro förlorade sin senaste bortamatch mot Norwich men hade innan dess tre raka bortasegrar. Båda lagen spelar väldigt få oavgjorda matcher och kryss slutar det nog inte här heller. Tvåan i utgång då ettan verkar bli överstreckad men det ska garderas tidigt. En gate blir bra. 1/2.

6. Fulham – Aston Villa 1

Kupongens riktiga supermatch är Fulham mot Aston Villa. Här är det två lag i rent otrolig form som ska mötas på Craven Cottage. Fulham har nio matcher i rad utan förlust och har gått som en raket i tabellen. Dessutom har de för första gången på länge en i stort sett skadefri trupp att tillgå. Aston Villa har även de klättrat rejält i tabellen efter sju raka segrar. Inför matchen skiljer det sju poäng mellan Villa på andraplats och Fulham som ligger femma. Fulham minskar det gapet till fyra poäng. Hemmalaget vinner detta formmöte. Etta!

7. Preston – Wolverhampton 2

Det ska mycket till om Wolverhampton ska missa uppflyttning till Premier League. Efter 31 av 46 omgångar har Wolves 13 poäng ner till tredjeplatsen. Efter sitt miniträningsläger i Spanien har det blivit tre raka segrar för serieledarna. Nu väntar dock minst sagt tufft motstånd. Preston ligger sjua och jagar topp-6 med bara tre poäng upp efter 31 spelade omgångar. Preston har bara förlorat en seriematch sedan början av november och det ska inte uteslutas att de hittar poäng även mot seriesuveränen. Det finns mest värde i tvåan som blir utgångstecknet. Men gardera tidigt.

8. QPR – Bolton 1

Queens Park Rangers gör verkligen ingen vidare säsong. Laget räcker inte till för att nå några topplaceringar men det finns tillräckligt mycket kvalité för att det inte ska behöva bli bottenstrid heller. Nu är det hemmamatch och på Loftus Road har QPR trots allt bara förlorat fyra av 15 matcher denna säsong. Bolton har lämnat den absoluta botten efter en serie starkare prestationer, men det skiljer fortfarande bara två poäng ner till strecket. De behöver plocka poäng men har bara vunnit en av de senaste sex mötena med QPR. Ettan är troligast och ritas dit i utgång men den blir lite för hårt streckad. Det ska garderas tidigt. 1X på lilla systemet, alla tecken på det stora.

9. Burton – Nottingham 2

Nottingham Forest sjunker som en sten i tabellen efter tre raka förluster. Nu har de bara sju poäng ner till nedflyttningsstrecket. Prestationerna har dock inte alls varit så pjåkiga på sistone, utan det är målskyttet som hackar. Burton är jumbo i tabellen och är en klar nedflyttningskandidat. De har bara vunnit två av sina 15 hemmamatcher. Lagen streckas helt jämnt och det känns inte korrekt. Nottingham ska vara favoriter. Tvåan först men gardera upp med ettan på det stora systemet. Nottingham har bara spelat oavgjort två gånger på hela säsongen och det gör att krysset väljs bort helt.

10. Sunderland – Brentford 2

Sunderland gick mot ännu en storförlust mot Bristol City då de låg under med 0-3 i halvtid i lördags. Men sen hände något. Från matchminut 70 och framåt gjorde The Black Cats tre mål, varav två var självmål, och lyckades knipa en poäng i den matchen. Kan det ha varit vändningen för Sunderland? Tveksamt. Laget räcker helt enkelt inte till. Brentford har däremot ett lag som verkligen räcker till. Efter att Vibe försvann har de visserligen haft det tufft med bara en poäng och ett mål på tre matcher men Brentford har en fantastisk högstanivå. Står de för en normal insats ska de vinna detta ganska enkelt. Trots det streckas Sunderland högst vilket känns helt felaktigt. Det finns massa värde i tvåan som spikas.

11. Oxford – Plymouth 2

Kupongen avslutas med tre matcher från League One. Plymouth visar rasande fin form och har fyra raka segrar vilket gör att de har häng på en playoff-plats. Nu väntar dock ett mardrömsmotstånd. Oxford har sex raka matcher utan förlust mot Plymouth. Dock visar Oxford riktigt dålig form och har förlorat fyra av sina fem senaste matcher. Med den fotbollen Plymouth presterar för tillfället har de mycket fina chanser att äntligen besegra Oxford. Det finns mest värde i tvåan som är en potentiell chansspik. Den överstreckade ettan lämnas utanför helt och hållet. X2 på större system!

12. Shrewsbury – Rotherham 1

Det är en underbar toppmatch som väntar i match 12. Serieledarna Shrewsbury tar emot Rotherham. Shrewsbury har gjort en grym säsong men har sett mänskliga ut mot slutet. De två senaste hemmamatcherna har bara gett en poäng. Dock är det ett riktigt bra lag på den här nivån när allt stämmer. Det är Rotherham också som satsar på en snabb comeback till Championship efter förra säsongens degradering. Rotherham har tolv raka matcher utan förlust och har tagit fem raka segrar. När lagen möttes tidigare under säsongen vann Shrewsbury på bortaplan med 2-1. Detta är seriens förmodligen två bästa lag för tillfället som gör upp. Det är vidöppet. Börja med 1X men helst ska samtliga tecken med då tvåan rensar fint.

13. Southend – Portsmouth 2

I match 13 väntar en fajt som verkar bli rejält felstreckad. Southend har visat mycket fin form på sistone med tio poäng på sina fyra senaste ligamatcher. Avståndet upp till topp-6 bör vara för långt men någon nedflyttningsstrid ska det inte behöva bli. Portsmouth däremot kämpar om en playoff-plats även om de bara lyckats vinna en av sina fem senaste matcher. Spelet har det dock inte varit något fel på. Portsmouth ska vara små favoriter här men istället streckas ettan upp mot närmare 50 procent. Det är bisarrt högt. Då måste tvåan ner först.

Spiken! – Brighton

Coventry har gjort det bra i FA-cupen och kan vara nöjda med sin insats. Nu lär det dock bli för svårt. Brighton på Amex Stadium är en uppgift som Premier League-lagen haft väldigt svårt att lösa. Coventry från League Two ska inte klara av att skrälla ännu en gång. När det dessutom finns värde i ettan är det en klar spik.

Skrällen! – Portsmouth

Portsmouth har bara vunnit en av sina fem senaste matcher men då har de mött riktigt starkt motstånd. Southend är, trots sina fina insatser mot slutet, inte ett lag av samma kaliber. När tvåan streckas så lågt måste den bara med på alla system.

64 rader

1. Huddersf. – Man U 2
2. Brighton – Coventry 1
3. West Brom – Southamp. 1X
4. Birmingham – Millwall X2
5. Cardiff – Mboro 12
6. Fulham – Aston Villa 1
7. Preston – Wolves X2
8. QPR – Bolton 1X
9. Burton – Nottingham 2
10. Sunderland – Brentford 2
11. Oxford – Plymouth 2
12. Shrewsbury – Rotherham 1X
13. Southend – Portsmouth 2

864 rader

1. Huddersf. – Man U 2
2. Brighton – Coventry 1
3. West Brom – Southamp. 1X2
4. Birmingham – Millwall X2
5. Cardiff – Mboro 12
6. Fulham – Aston Villa 1
7. Preston – Wolves X2
8. QPR – Bolton 1X2
9. Burton – Nottingham 12
10. Sunderland – Brentford 2
11. Oxford – Plymouth X2
12. Shrewsbury – Rotherham 1X2
13. Southend – Portsmouth 2

  Ta rygg på systemet hos Svenska Spel genom denna länk.