Vilka tar sig till final? Här är oddsen inför semifinalerna i Champions League

Spelbloggare Publicerat: 16 april 2016

Semifinalerna är lottade i Champions League och Spelbloggare.se tar en snabbare titt på oddsen inför de två superfajterna och förutsättningarna runt dem. Var hamnar finalbiljetterna?

Klockan 12:00, fredagen den 15:e april, lottades semifinalerna i världens största klubblagsturnering i fotboll – och för en viss tränare undveks mardrömmen, men det bäddar också för en final utöver det vanliga.

Den 28:e maj spelas finalen på anrika San Siro, Milano, och nu återstår endast ett hinder, 180 minuter, vardera för de fyra klubbarna som nått ända hit – Manchester City, Real Madrid, Atlético Madrid och Bayern München.

De inledande fajterna i dubbelmötena spelas den 26:e respektive 27:e april och returen den tredje respektive fjärde månaden därpå, maj.

Manchester City – Real Madrid:

Den mindre namnstarka semifinalen bjuder dessa jättar på. Manchester City har presterat under all möjlig kritik i Premier League, framförallt under 2016, och är sedan en bra tid tillbaka borta ur titeldiskussionen. Här i CL har de däremot vässat formen rejält; i åttondelen skickades Dynamo Kiev ut med huvudet före och därefter Paris Saint-Germain med 3-2 över 180 minuter.

Även Real Madrid har mer att bevisa. Efter ett par groteska tapp från Barcelona har man förvisso åter blivit aktuella för Primera División-titeln, men det finns fortfarande vissa frågetecken för laget. Kvartsfinalen mot Wolfsburg blev en nagelbitare, trots att favoritskapet var stort på förhand, och det krävdes ett 3-0-resultat på hemmaplan för att avancera vidare efter 0-2 borta. Dessförinnan städades Roma undan utan problem.

Oddssättarna menar att det här lär bli en rätt enkel historia för Real Madrid, som får betraktas som den starkare parten. Oddsen över vilken sida som ska avancera vidare står i 3,60-1,40 – men ja, vi har ju fått se en hel del skrällar såhär långt i turneringen…

Spel Odds Bolag
Manchester City 3,60 betsafe logo
Real Madrid 1,40 betway logo

Bayern München – Atlético Madrid:

Å ena sidan en bra lott, och å den andra sidan en usel. Bayern Münchens styrman, Pep Guardiola, behöver – i alla fall ännu – inte ställas mot sin kommande klubb, Manchester City, som han tar över spelåret 2016/17. Tyskarna är nu den stora favoriten till titeln, men resan hit har inte varit enkel – övertid krävdes mot Juventus och Benfica bjöd upp till kamp i kvarten.

Atlético Madrid spände musklerna rejält i kvartsfinalen mot landskonkurrenten Barcelona; vände 1-2 till 3-2 på Vicente Calderón. Huvudstadslaget har visat att det finns skrällpotential och om Barcelona kan stoppas, då ska även Bayern kunna dito.

Givetvis är Bayern München klara favoriter till att plocka finalbiljetten – på pappret är de utan tvekan starkare – men det känns ändå som en hyfsat öppen historia.

Spel Odds Bolag
Bayern München 1,57 betway logo
Atlético Madrid 2,75 nordicbet logo

 

Vem vinner Champions League?

Spel Odds Bolag
Bayern München 2,50 williamhill logo
Real Madrid 3,50 redbet logo
Atlético Madrid 5,00 unibet logo
Manchester City 8,50 betsson logo