Vilka tar sig till semifinal? Här är oddsen inför kvartsfinalerna i Champions League

Simon Pålsson Publicerat: 19 mars 2016

Kvartsfinalerna i Champions League är lottade och Spelbloggare.se reder ut enklare förutsättningar och sammanställer de bästa oddsen inför de heta matcherna.

Lottningen till kvartsfinalerna i Champions League ägde rum klockan 12:00 på fredagen och efter att den avslutades kunde vi konstatera att vi har fyra heta matcher framför oss.

Just nu återstår åtta av Europas bästa fotbollslag, som alla hoppas nå hela vägen fram till finalen på San Siro i Milano den 28 maj. Först återstår dock två tuffa kvartsfinalmöten, innan de dessutom ska manövrera ut ytterligare ett motstånd i en eventuell semifinal.

Kvartsfinalerna spelas den femte och sjätte april, med returmöten en vecka senare. Det först dragna laget börjar på hemmaplan och precis som vanligt gäller bortamålsregeln, det vill säga att mål på bortaplan är värda dubbelt så mycket.

Wolfsburg – Real Madrid

Nu känns det som att det är slut på det roliga för tyskarna. Efter att ha haft turen att lottas mot Gent i åttondelsfinalen lyckades Wolfsburg ta sig till kvartsfinal, men när Real Madrid nu väntar känns det som dött lopp.

Visst, är det något år man ska rubba Real Madrid kanske det är nu. Laget har sett stundtals stabbiga ut och har svårt att hitta en jämnhet i sina prestationer. Hos Unibet betalar ett spanskt avancemang 1,20 gånger pengarna. Till och med det tycker vi är för högt.

Spel Odds Bolag
Wolfsburg  6,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Real Madrid  1,20 unibet logo

Bayern München – SL Benfica

Tyskarna tog sig med nöd och näppe vidare till kvartsfinal efter en tuff batalj mot Juventus. Lustigt nog väntar ett mer överkomligt motstånd i kvartsfinalen och även här har vi hittat en supertydlig favorit.

1,17 gånger pengarna ger det tyska avancemanget hos Bet365. Det känns för högt bara det. Trots det håller vi en liten tumme för svensken Victor Lindelöf-Nilsson i Benfica.

Spel Odds Bolag
Bayern München  1,17 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Benfica  7,00 unibet logo

Barcelona – Atletico Madrid

Ett spanskt gigantmöte och den på förhand svåraste matchen att tippa? Visst, Barcelona är alltid favoriter, men Atletico Madrid har många gånger visat att de är specialister i cupspel och att de har förmågan att slå Barcelona i viktiga matcher.

Det här kan faktiskt gå lite hur som helst, såvida Atletico Madrid får stopp på Barcelonas fruktade offensiva trio. 4,00 gånger pengarna på avancemang för Atletico Madrid kanske kan vara värt en TV-slant?

Spel Odds Bolag
Barcelona  1,40 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Atletico Madrid  4,00 unibet logo

Paris Saint-Germain – Manchester City

Ofrånkomligen håller vi en liten tumme för Zlatan Ibrahimovic, som nu hade turen att slippa någon av de riktigt stora europeiska bjässarna i en kvartsfinal. Efter insatsen på Stamford Bridge har både Zlatan och PSG satt sig i rejäl respekt på de brittiska öarna.

I våra ögon är fransoserna klara favoriter här, inte minst med tanke på att Manchester City sett svaga ut den här säsongen och dessutom har ett risigt facit i de europeiska cuperna överlag. I sina bästa stunder är Manchester City dock ett svårstoppat lag, men PSG år 2016 känns minst en nivå bättre.

Spel Odds Bolag
Paris Saint-Germain  1,57 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Manchester City  2,40 unibet logo

 

Vilka vinner Champions League?

Spel Odds Bolag
FC Barcelona  2,70 ladbrokes logo
Bayern München  3,80 betsson logo
Real Madrid  7,50 betsson logo
Paris Saint-Germain  9,00 titanbet logo
Manchester City  21,00 bwin logo
Atletico Madrid  23,00 bwin logo
SL Benfica  101,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Wolfsburg  101,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.