Speltips Argentina – Australien 3/12: Solklara favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 3 december 2022

Argentina är helt överlägsna favoriter när de ställs mot Australien i åttondelsfinalen under lördagen.

Argentina - Australien

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har varit ett VM fullt av skrällar och både Argentina och Australien har stått på varsin sida av en sådan hittills under turneringen. Argentina inledde med att förlora mot Saudiarabien, men lyckades repa sig och vinna gruppen ändå trots allt. Australien vann i sin tur sensationellt mot både Tunisien och Danmark, vilket har tagit dem till slutspel för andra gången i nationens historia.

Sedan den inledande floppen för Argentinas del så har det dock sett mycket bättre ut för sydamerikanerna. De var lite trögstartade då deras tilltänkta offensiv med Ángel Di Maria och Lautaro Martínez inte riktigt har axlat sitt ansvar. Spelmässigt så har de däremot dominerat samtliga matcher, vilket tillslut bar frukt mot både Mexiko och Polen.

De såg överlägsna ut mot ett blekt Polen som inte hade mycket att komma med och som fick förlita sig på att Saudiarabien inte släppte in ett tredje mål mot Mexiko för att lyckas avancera. Argentina har dock ännu inte riktigt testats mot tufft motstånd, men det lär de förmodligen inte heller göra mot Australien.

Saker och ting har lossnat lite för Argentinas del sedan Julián Álvarez fått chansen att spela, då han har varit en frisk fläkt i Argentinas anfallsspel. De borde som sagt inte ha några problem mot Australien i takt med att de har växt in i turneringen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Australien har nog kommit till vägs ände

Att Australien ens har tagit sig till åttondelen ska de ha en väldigt stor eloge för, och avancemanget från gruppspelet är på många sätt en vinst i sig. De kliver in i den här åttondelen helt utan förväntningar på sig och allt annat än ett uttåg hade varit en enorm skräll.

Spelare för spelare så är det en enorm skillnad mellan Australiens och Argentinas trupp. The Socceroos har en av VM:s svagaste trupper, men de har fått det att funka som ett kollektiv mot Tunisien och mot ett Danmark som stod för en väldigt slätstruken insats detta mästerskap.

Vi kunde dock se vad som hände när Australien mötte ett lag som Frankrike – de kollapsade och fick 1-4 i baken mot ett klart bättre lag. Argentina må kanske inte vara lika vassa som fransmännen, men ett liknande resultat här hade inte förvånat.

Argentina har dock inte varit lika framåtlutade som Frankrike, snarare så har deras vinster varit stabila där de har malt ned oppositionen och vunnit med ett par mål. Ett spel på att Argentina vinner och att det blir under 3,5 mål för 1.81 hos Lucky Sports känns därmed inte som ett dåligt spel inför den här matchen.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Argentina & under 3,5 mål
Odds: 1.81
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:00, lördag 3 december
TV:  svtett logo
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: