Speltips Argentina – Frankrike 18/12: VM-finalen

Axel Sjödin Publicerat: 17 december 2022

Den stora dagen är här då Argentina och de regerande världsmästarna Frankrike gör upp i VM-finalen i Qatar 2022.

Argentina - Frankrike

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

För blott fjärde gången i historien så har de regerande mästarna tagit sig till ytterligare en final i det efterföljande världsmästerskapet. Frankrike, som var drabbat av flera tunga skador inför turneringen, har visat sin oerhörda bredd och styrka genom att ta sig till final ännu en gång. Där möter de ett oerhört hungrigt Argentina med en Lionel Messi som har chansen att kröna sin fantastiska karriär med den så efterlängtade VM-titeln, vilket mycket väl kan bli nyckeln till att allmänt tituleras som den bästa genom alla tider.

Hos spelbolagen så är det i stort sett dött lopp inför finalen, båda lagen står helt jämna i oddssättningen, vilket såklart är precis det man vill se inför en match som denna. Det är två fantastiska lag som möts då den eftertraktade VM-pokalen ska delas ut på söndag.

Frankrike har genomgående sett bra ut under hela turneringen och har vunnit samtliga matcher utöver matchen mot Tunisien där de ställde upp med sina bänkspelare då de redan var säkra. De har en väldigt fin balans i laget som lutar åt det offensiva hållet, där Kylian Mbappé och Olivier Giroud har spelat nyckelroller under mästerskapet.

Argentina har i sin tur haft en lite stökigare resa, efter att ha varit nära på uträknade efter deras inledande förlust mot Saudiarabien. De har dock växt in i turneringen, där tränare Lionel Scaloni har lyckats få pusselbitarna på plats under turneringens gång. Att få in glödheta Julián Álvarez i startelvan över iskalla Lautaro Martínez har varit helt avgörande för Argentinas framgångar och de börjar alltmer likna det Argentina som vi känner igen från Copa America och VM-kvalet senast.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Messi och Mbappé står i rampljuset

Argentina har också den gode Messi att tacka för mycket, som även han personligen har lyckats växa in i turneringen. Han har varit avgörande redan under gruppspelet, men har fortsatt att bli bättre under slutspelets gång. Under den senaste matchen mot Kroatien stod han för sin klart bästa match och visade verkligen sin individuella briljans. En briljans som inte kan matchas av andra världsstjärnor. Sättet han tempoväxlade för att ta sig förbi Josko Gvardiol, som varit turneringens kanske bästa försvarare, var rent ut sagt magiskt och superlativen har också haglat sedan hans senaste insats.

Även om det ofta blir lite väl stort fokus på superstjärnorna inom fotbollen så är det svårt att inte prata om Messis och Mbappés centrala roller i den här finalen. De har båda varit avgörande för sina respektive lags framgångar hittills och är den där x-faktorn som kan avgöra finalen.

Mbappé var dock inte lika lyckosam mot Marocko som han har varit tidigare. Marockanerna blottade trots allt en del svagheter i det franska laget. De kunde inte hålla undan dem från farliga målchanser och var rejält tillbakatryckta utan ett välfungerande kontringsspel under långa perioder.

Detta kommer att bli en oerhört spännande final mellan två väldigt bra lag, som är svår att förutspå. Detta är Argentinas chans som de kanske inte kommer att få igen på väldigt länge. Det kommer att återspeglas på läktarplats där de har haft ett kompakt stöd under turneringen. De spelade också väldigt bra senast och såg säkra ut defensivt, vilket ändå får mig att luta åt Argentina här. De har bara fortsatt att växa under turneringen och detta är deras chans. Vi spelar därmed på en rak argentinsk seger för 2.80 gånger pengarna hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Argentina vinner
Odds: 2.80
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 16:00, söndag 18 december
TV:  tvfyra logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: