Speltips Argentina – Kroatien 13/12: Svårslagna

Axel Sjödin Publicerat: 13 december 2022

Den första semifinalen spelas på tisdag mellan Argentina och Kroatien, som återigen har gått långt i VM.

Argentina - Kroatien

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Vi bjöds på fantastisk dramatik i båda dessa lagens kvartsfinaler där det krävdes både övertid och straffar för att skilja Argentina och Kroatien från dess motståndare. Argentina går in i semifinalen som rätt klara favoriter, men Kroatien har redan trotsat oddsen då de slog ut turneringsfavoriten Brasilien i den förra omgången.

Argentina såg bättre ut än Nederländerna i sin kvartsfinal och såg ut att gå mot en stabil seger, men släppte en tvåmålsledning framåt slutet av matchen. Det var sedan Argentina för hela slanten i förlängningen, men de kunde inte få till ett avgörande mål innan straffläggningen.

Det har inte i något skede av turneringen känts särskilt stabilt för Argentinas del, men de har trots allt tagit sig förbi alla hinder och står nu i semifinal som favoriter. Lionel Messi har spelat en avgörande roll, något han långtifrån alltid gjort i VM-sammanhang, och laget känns starkt även om de inte har varit utan problem.

Inför semifinalen så har de både Marcos Acuña och Gonzalo Montiel avstängda, vilket gör att Lionel Scaloni förmodligen lär gå tillbaka till ett 4-3-3 istället för 3-5-2 som han ställde upp med mot Nederländerna. Den iskalle Lautaro Martínez kanske återigen får chansen efter att han fick avgöra straffläggningen mot Nederländerna, men förmodligen så lär Messi flankeras av Julián Álvarez och Ángel Di María.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kroatien viker inte ned sig i första taget

Med oddsen runt 1.35 på brasilianskt avancemang så var det inte många som förväntade sig att Kroatien skulle kunna uträtta stordåd även detta världsmästerskapet, särskilt inte efter Brasiliens uppvisning i åttondelen. Men Kroatien visade återigen att de är oerhört svåra att slå, även för världens starkaste offensiv.

Det blev mållöst i matchen och kroaterna gjorde det riktigt svårt för brassarna att komma till de riktigt vassa målchanserna, men när Neymar nätade i den 106:e minuten så kändes det ganska avgjort. Kroatien kom dock tillbaka i grevens tid genom Bruno Petkovic och bättrade därefter på sin fläckfria svit i straffavgöranden.

Kroatien har inte samma offensiva kvalitet som många andra topplag, men deras förmåga att inte förlora räcker långt i det här formatet. Även om Argentina ses som favoriter här så går det aldrig att räkna ut Kroatien helt uppenbarligen. Men de har nu också två raka förlängningar och straffdraman i ryggen, vilket kanske kan ta ut sin rätt på en ganska ålderstigen trupp. Vi får se ifall de kan överraska ännu en gång. Mittfältet var i alla fall väldigt starkt mot Brasilien, precis som vi fick se dem för fyra år sedan och det kommer att vara nyckeln mot Argentina som är starkare inom andra lagdelar.

I mitt tycke så känns Argentina rätt överskattade hos spelbolagen, visst är de svaga favoriter, men inte till den utsträckning som oddsen gör gällande. Jag tycker att det finns ett fint spelvärde på Kroatien med +0,5 asian för 2.10 gånger pengarna hos Bet365.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Kroatien +0,5 asian
Odds: 2.10
Bolag: Bet365
Spelstopp: 20:00, tisdag 13 december
TV:  svtett logo
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: