Speltips Australien – Danmark 30/11: Ödesmatch

Axel Sjödin Publicerat: 30 november 2022

Australien och Danmark ställs mot varandra i en direkt avgörande match med en slutspelsplats i potten.

Australien - Danmark

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har inte gått strålande för våra danska grannar i turneringen än så länge, men de har fortsatt allt i egna händer när de möter Australien under onsdagseftermiddagen. Australien har ett utmärkt utgångsläge för att avancera förbi gruppspelet för andra gången någonsin i landets VM-historia.

Danmark har bara en poäng, men har inte nödvändigtvis spelat särskilt dåligt för den sakens skull. Visst så borde de ha fått med sig tre poäng i öppningsmatchen mot Tunisien och såg kanske inte riktigt lika vassa ut som vi på förhand hade förväntat oss, men de såg bättre ut mot Frankrike, trots förlust. De hade ett par vassa lägen vid ställningen 1-1 och även om Frankrike vann välförtjänt så hade Danmark sina chanser.

Danmark har kvalitet, vilket vi fick se i EM 2020 inte minst, men de har inte riktigt den offensiva spets som gör att de kan utmana de största lagen på riktigt. Nu vann de förvisso två gånger om mot Frankrike i Nations League tidigare i år, men det är inte alls samma sak som att vinna i dessa sammanhang.

Danskarna ställde upp med helt olika spelare i offensiven i deras två matcher hittills, vilket vittnar om att det inte finns något självklart namn på topp. Det är också deras svagaste lagdel, vilket kan komma att straffa dem då de måste ha tre poäng mot Australien.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Australien borde inte kunna utmana Danmark

Med en livsviktig seger mot Tunisien i bagaget så har Australien som sagt satt sig i en utmärkt sits för att kunna avancera ur gruppen. Ett kryss kommer att räcka för att i stort sett garantera dem en slutspelsplats, men de har verkligen ingen lätt match framför sig.

Australien har i alla fall tagit ledningen i båda sina matcher hittills, vilket får anses starkt, men har trots detta inte riktigt övertygat i någon av matcherna ännu. Frankrike hade inga problem med att bryta ned dem under andra halvlek och Tunisien kan inte sägas ha varit det sämre laget i deras match.

Danmark kliver in som klara favoriter här, vilket kanske inte är så konstigt då Australien med nöd och näppe lyckades ta sig igenom det asiatiska kvalet. De saknar i stort sett helt spelare från europeiska toppligor och det hade varit en oerhörd skräll ifall de lyckades knipa en slutspelsplats.

Danmark ska klara av detta och bör ha kommit in lite i turneringen nu. De har dock haft lite problem med målskyttet och jag tror att detta kan bli rätt målsnålt, men att danskarna löser uppgiften. Vi kombinerar därmed ett spel på att Danmark vinner och att det blir under 3,5 mål för totalt 2.14 gånger pengarna hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Danmark & under 3,5 mål
Odds: 2.14
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 16:00, onsdag 30 november
TV:  tvfyra logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: