Speltips Belgien – Kanada 23/11: Press på belgarna

Axel Sjödin Publicerat: 23 november 2022

Onsdagens kvällsmatch utspelar sig mellan Belgien och Kanada där favoriterna är pressade att vinna.

Belgien - Kanada

18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 17.12.21. Min. 1,80 odds. Regler & villkor gäller. stodlinjen.se. Spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.

Den gyllene generationen från Belgien närmar sig sin höst och detta kan mycket väl vara deras sista chans att vinna ett stort mästerskap innan en föryngring måste påbörjas. Det finns en hel del tveksamheter kring både ledningen och laget och det blir därmed extra viktigt att vinna inledningsmatchen mot Kanada för att få lite harmoni i truppen.

Belgien har inte riktigt kommit upp i den nivå vi har förväntat oss när det väl har räknats som mest. Semifinalen mot Italien i EM senast är ett bra exempel på det, och det har resulterat i en del besvikelse från egna supportrar, vilket säkerligen inte har hjälpts av att FIFA har rankat dem som bäst i världen under senare år – något som lär ha ökat förväntningarna.

Redan nu så känns de aningen svagare än vad de har gjort tidigare år då Romelu Lukaku är skadad och dessutom har tappat i nivå under de senaste två åren. Hans direkta ersättare Michy Batshuayi har inte alls samma tyngd och Belgien kommer att behöva förlita sig mycket på Kevin De Bruyne och Eden Hazard strax bakom honom, som båda är vassa offensiva vapen.

Resultaten under senare tid har varit föga imponerande dock, då de förlorade två gånger om mot Nederländerna i Nations League och nu senast föll mot Egypten i en träningsmatch inför VM. Första matchen blir således väldigt viktig.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kanada har ingenting att förlora

Något överraskande så lyckades Kanada stå för ett väldigt fint kval i CONCACAF där de kom först i kvalet och tog sig till VM för första gången sedan 1986. Kanada är inte direkt en nation som förknippas med fotboll, men de har trots allt lyckas få ihop ett ganska fint lag med flera spelare från europeiska ligor.

Efter det fina kvalet så är Kanada ett lag som andas optimism och som kliver in i turneringen utan någonting att förlora. De är såklart inte tippade att avancera från gruppspelet, men ska med det sagt inte underskattas och kan mycket väl sätta käppar i hjulet för andra lag i gruppen.

Det finns som sagt en del tveksamheter kring Belgiens förmåga att leverera när det gäller. Men de har i alla fall konsekvent lyckas besegra lag som de förväntas slå, vilket talar för dem mot Kanada. Just gruppspel har inte varit några större problem för Belgiens del, då de har gått rent i gruppen de två senaste mästerskapen.

Det är kanske inte så höga odds på att Belgien ska vinna, men det finns trots allt ett spelvärde där tycker jag. Vi kombinerar i alla fall den raka ettan med ett spel på över 1,5 mål för 1.82 hos Expekt.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Belgien & över 1,5 mål
Odds: 1.82
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:00, onsdag 23 november
TV:  svtett logo
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: