Speltips Brasilien – Sydkorea 5/12: Tunga favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 5 december 2022

Det förväntas inte bli särskilt spännande då turneringsfavoriterna Brasilien ställs mot Sydkorea under måndagskvällen.

Brasilien - Sydkorea

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Brasilien toppade i väntad ordning sin grupp över Schweiz, Kamerun och Serbien och bibehåller fortfarande stämpeln som favoriter till titeln. Sydkoreas avancemang var desto mer chockartat då de med väldigt små marginaler lyckades avancera över Uruguay med samma målskillnad, men med fler gjorda mål.

Inför åttondelen så råder det ingen tvekan om vilket lag som kliver in i matchen som favoriter. Brasilien säkrade sitt avancemang redan efter två omgångar genom att slå Serbien och Schweiz, men förlorade därefter i det tredje mötet mot Kamerun när Tite passade på att rotera truppen för att vila flera spelare i sin tilltänkta startelva.

Brasilien har dock en enorm bredd i truppen och de borde förmodligen ha satt dit någon av alla de chanser de skapade mot Kamerun, men det blev förlust och det gjorde trots allt ingen skillnad. Tite kan nu mönstra ett utvilat lag och har siktet på kvartsfinalen. De har i och med det en klar fördel över ett Sydkorea som kämpade febrilt in i det sista under den sista gruppspelsomgången.

Att döma av det vi har sett hittills så känns Brasilien aningen upphaussade dock, av de lag som avancerat så är det bara Polen och USA som har gjort färre mål i gruppspelet. Men defensiven har i alla fall sett väldigt stabil ut för brassarnas del.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sydkorea ställs inför den tuffaste uppgiften hittills

Sydkoreanerna har inga som helst förväntningar på sig att kunna rubba Brasilien, men detta har också varit ett VM fullt av skrällar, så vi får se vad som väntar. Man kan dock inte påstå att Sydkorea har övertygat hittills. De spelade mållöst mot Uruguay, förlorade mot Ghana och vann mot ett Portugal som var klara för avancemang och passade på att vila flera nyckelspelare inför åttondelen.

Sydkorea har absolut kvalitet, men när de möter Brasilien så är skillnaderna fortfarande väldigt stora. Son Heung-min, som tidigare har blivit kritiserad under mästerskapet, klev i alla fall fram när det betydde som mest mot Portugal och lyckades genom individuell briljans spela fram till det avgörande 2-1-målet. Han måste fortsatt axla ett stort ansvar ifall Sydkorea ska ha någon chans på måndag.

Trots att Brasilien har drabbats av några skador under turneringens gång så ska de kunna hantera detta Sydkorea. Målskörden har dock inte varit särskilt imponerande för Brasilien hittills och därmed spelar vi på att Brasilien vinner i kombination med att det blir under 3,5 mål för 1.85 gånger pengarna hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Brasilien & under 3,5 mål
Odds: 1.85
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:00, måndag 5 december
TV:  tvfyra logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: