Speltips Costa Rica – Tyskland 1/12: David och Goliat

Axel Sjödin Publicerat: 1 december 2022

Grupp E lever i allra högsta grad då både Costa Rica och Tyskland har chans till avancemang under den sista dagen.

Costa Rica - Tyskland

18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 17.12.21. Min. 1,80 odds. Regler & villkor gäller. stodlinjen.se. Spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.

Efter Costa Ricas kollaps mot Spanien så var det nog inte många som väntade sig att de fortfarande skulle stå med en god chans att avancera inför den sista gruppspelsomgången, men efter en skräll mot Japan så är de klara för slutspel vid vinst och förmodligen klara vid kryss ifall Spanien lyckas slå Japan i den sista matchen.

Att försöka ta poäng från Tyskland lär dock troligen visa sig bli en övermäktig uppgift för denna lilla fotbollsnation. Det var dock bara åtta år sedan de toppade en grupp över Uruguay, Italien och England, där de tillslut föll på straffar i kvartsfinalen mot Nederländerna, men det är inte mycket kvar av den kvaliteten nu.

Nu på torsdag så är det verkligen David mot Goliat som gäller, och Costa Rica saknar dessutom Francisco Calvo i försvaret, då han är avstängd inför det avgörande mötet mot Tyskland.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tyskland såg klart bättre ut mot Spanien

Efter den chockartade förlusten mot Japan i öppningsmatchen så hade tyskarna kniven mot strupen i den förra omgången. Costa Rica gav dem en livlina genom att besegra Japan i omgången därefter, och tyskarna bör nog kunna förhindra ännu en pinsam sorti i gruppspelet.

Det var märkbart ett förbättrat Tyskland som mötte Spanien senast då de båda topplagen fick dela på poängen i en välspelad 1-1-match. Tyskarna räddades av en oväntad målskytt i form av Niclas Füllkrug som kvitterade i den 83:e minuten och gav dem hopp om avancemang.

De har dock inte allt i egna händer, Spanien behöver helst besegra Japan, men åtminstone inte låta dem vinna, samtidigt som då Tyskland besegrar Costa Rica. Ifall Japan och Spanien kryssar så behöver Die Mannschaft vinna med minst två måls marginal, men det känns som något de borde kunna lösa.

Costa Rica har inte haft mycket framåt hittills i turneringen, men lyckades göra mål på deras enda egentliga målchans mot Japan. Tyskland borde kunna hålla nollan och vinna med ett par bollar här, vilket kan kombineras för 1.94 hos Expekt.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Tyskland (-1) & Costa Rica under 0,5 mål
Odds: 1.94
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:00, torsdag 1 december
TV:  tvfyra logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: