Speltips Danmark – Tunisien 22/11: Framgångarna fortsätter

Axel Sjödin Publicerat: 21 november 2022

Danmark möter Tunisien i deras öppningsmatch och är klara favoriter till att plocka tre tidiga poäng under tisdagen.

Danmark - Tunisien

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Våra grannar i väst har imponerat stort under senare år och tog sig till semifinal i det senaste Europamästerskapet där de inte var långt ifrån att ta sig förbi England och nå final. Danmark har fått fram en fantastisk generation spelare med mängder av talang som spelar ute i Europa, vilket såklart inte är helt lätt att smälta för svensk del då det är ett uppvaknande i hur efter vi ligger när det kommer till att utveckla talanger.

Danmark är i alla fall stora favoriter att avancera från gruppen jämte de regerande världsmästarna Frankrike, men då gäller det att de plockar poängen som krävs mot Tunisien. Det finns inget som tyder på att Danmarks framgångar i de senaste europamästerskapen skulle vara någon form av engångsföreteelse i alla fall, då de har fortsatt imponera sedan dess.

De var nära att sno åt sig förstaplatsen i Nations League, men förlorade i en avgörande match mot Kroatien. Danmark vann faktiskt båda sina matcher mot sina gruppmotståndare Frankrike tidigare i år och de röda och vita lär gå in med gott självförtroende mot världsmästarna även här.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tunisien kommer att sättas på prov

Motståndarna Tunisien är inte direkt något stjärnspäckat lag och är faktiskt, om än knappt, tippade att hamna sist i grupp D. Till skillnad från många andra lag i Nordafrika så saknar Tunisien riktiga kvalitetsspelare och har väldigt få spelare i truppen som är hemmahörande i europeiska lag.

Även att de trots allt tog sig till kvartsfinal i de afrikanska mästerskapen förra året så imponerade de inte. De hamnade bakom Mauretanien och Gambia i gruppen och tillhör knappast det bästa som Afrika har att erbjuda i landslagsväg.

Deras väg till VM har inte heller varit den svåraste, men de har i alla fall haft några positiva resultat under sommaren där de har besegrat Japan och Chile bland annat. Deras senaste 1-5-förlust mot Brasilien var dock en knäpp på näsan och ett kvitto på att de förmodligen kommer att få det tufft mot motstånd som Frankrike och Danmark i gruppen.

Danmark har varit skoningslösa när de har mött sämre motstånd under kvalets gång och får de väl målvittring så kan de lätt vinna med några bollar. För hela 2.53 gånger pengarna så tycker jag att det är riktigt fina odds på att Danmark vinner med -1,5 asian handicap här.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Danmark -1,5 asian
Odds: 2.53
Bolag: Bethard
Spelstopp: 14:00, tisdag 22 november
TV:  svtett logo
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: