Speltips Ecuador – Senegal 29/11: Direkt avgörande

Axel Sjödin Publicerat: 29 november 2022

Grupp A bjuder på ett direkt avgörande möte om en slutspelsplats mellan Ecuador och Senegal under tisdagen.

Ecuador - Senegal

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Båda lagen har fått en väldigt fin chans att nå slutspelet då de lottades in i gruppen där Qatar har förstaseeden, och ingen av dem lär vilja falla på mållinjen. Ecuador har stått för en väldigt fin insats såhär långt och det är tydligt varför de lyckades knipa en av sydamerikas direktplatser i kvalet, vilket är en tuff region.

Ecuador har spelat mängder med mållösa matcher under året och har genom sin stabila defensiv lyckats ta poäng mot många flera stora nationer. Offensiven förväntades bli det stora problemet inför turneringen, men det har inte märkts av än så länge.

Enner Valencia har klivit fram och har blivit Ecuadors stora hjälte i turneringen hittills med sina tre mål och veteranen har nu chansen att bära sitt land till deras andra åttondelsfinal i VM någonsin. Det har inte heller varit några turliga mål där de har satt sina chanser, de har haft bud på mer och har faktiskt sett ut som ett bra och samspelt lag under sina öppningsmatcher.

De var inte tippade att avancera på förhand, men efter deras imponerande start så krävs det nu bara ett kryss i sista matchen för att avancera – vinst ifall de vill ha chans att toppa gruppen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Senegal spelar även sista matchen utan Mané

De regerande afrikanska mästarna är i en tuffare sits, då det bara är tre poäng som gäller nu på tisdag. Senegal har fortfarande allt i egna händer, men ställs inför en tuff utmaning mot ett Ecuador som har imponerat.

Senegal har även de spelat bra och hade sina chanser mot Nederländerna, men föll framåt slutet av matchen och förlorade tillslut med 0-2. De studsade tillbaka mot Qatar med en 3-1-vinst, men såg lite skakade ut under en period under andra halvlek och lyckades inte besegra värdlandet lika övertygande som Ecuador.

Att deras stora stjärna Sadio Mané inte har kunnat medverka alls i turneringen har såklart varit ett stort bakslag för senegaleserna, som verkligen hade behövt honom nu under tisdagen. Senegal saknar inte kvalitet, men i mitt tycke så har Ecuador genomgående sett ut som det bättre laget hittills.

Vi har sett flera större skrällar under VM hittills, men mycket pekar på att Senegal kommer att avsluta sin resa här. Detta kan mycket väl bli en jämn historia, men vi spelar på att Ecuador vinner med pengarna tillbaka vid oavgjort för 1.73 hos Betsson.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Ecuador – Draw no bet
Odds: 1.73
Bolag: Betsson
Spelstopp: 16:00, tisdag 29 november
TV:  tvfyra logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: