Speltips England – Frankrike 10/12: Tungviktsmöte

Axel Sjödin Publicerat: 10 december 2022

Sist men inte minst så har vi tungviktsmötet mellan England och Frankrike i lördagskvällens kvartsfinal.

England - Frankrike

18+ år, spela ansvarsfullt, ​Stödlinjen.se​, Spelpaus.se. Läs fullständiga regler och villkor här

I det största mötet hittills i turneringen så är det de regerande mästarna Frankrike som bär favoritskapet, men England har alla möjligheter att detronisera sina ärkerivaler. Det är två väldigt starka lag som går upp mot varandra i kvartsfinalen och det kommer förmodligen att bli omgångens mest intressanta match att följa.

Trots att Frankrike gick in i turneringen med flera skador på nyckelspelare så har de övertygat och har absolut sett ut som en guldkandidat även den här gången. Utöver Kylian Mbappé så är det flera spelare som har visat framfötterna, Olivier Giroud har spelat väldigt bra och lite oväntat så har Adrien Rabiot varit en nyckelspelare i det franska laget hittills.

Mbappé är dock vapnet som ger Frankrike det lilla extra. Med sina fem mål hittills så är det han som burit sitt landslag såhär långt, och även om stjärnspelare i många fall får ett lite väl stort erkännande så är det verkligen inte fallet när det gäller Mbappés storhet. Han är vad som gör Frankrikes offensiv riktigt giftig. Det blev två mål mot Polen senast i åttondelen, vilket han lär sikta på att förbättra nu.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

England har en bra chans att avancera

Den hårda engelska pressen lär redan nu ha valt ut sina skandalrubriker kring Englands uttåg ur mästerskapet, men i ärlighetens namn så bör de ha en ganska god chans till att avancera. Frankrike må ha sett bra ut, men är inte på sin högsta nivå och England har i sin tur sett vassa ut hittills under turneringen.

Bortsett från den mållösa plattmatchen mot USA så har England gått från klarhet till klarhet och har vunnit med minst tre måls marginal i de övriga tre matcherna. Motståndet har förvisso kanske inte varit det svåraste, men England har sett bra ut offensivt och har en fin bredd i truppen där Gareth Southgate kan anpassa sin spelidé för att stå emot fransmännen.

England gick trots allt till semifinal i förra VM och till final senast i EM. Southgate har lyckats bygga ett slagkraftigt lag i mästerskapssammanhang som inte har blivit sämre sedan ifjol. Oavsett vilket av dessa två lag som vinner så lär de ha en reell chans på VM-titeln.

Det är en tuff match att förutspå på 1X2-marknaden, men båda lagen har varit rätt framåtlutade hittills under mästerskapet. Fransmännen har ännu inte heller hållit nollan i någon match. För 1.86 hos LeoVegas tycker jag därmed att ett spel på att båda lagen gör mål känns som ett bra spel här.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.86
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 20:00, lördag 10 december
TV:  tvfyra logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: