Speltips England – Iran 21/11: Klara favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 21 november 2022

Grupp B sparkas igång under måndagen med ett möte mellan gruppfavoriten England och Iran.

England - Iran

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är den förväntade gruppvinnaren mot den förväntade gruppjumbon som möts då England och Iran drabbar samman i den första matchen i grupp B. Här gället det för England att ha tungan rätt i mun och ta tre poäng i den här matchen då motståndet förväntas bli svårare framöver.

Det finns en del frågetecken kring detta England, trots att de har presterat bra i två raka mästerskap under Gareth Southgates ledning. Deras imponerande insats i förra årets EM, där de tog sig till final, har dock följts upp av en del tveksamma resultat. Man ska kanske inte alltid läsa in alltför mycket i Nations League, men där har England gått sex raka matcher utan vinst och har därefter följaktligen fallit ned i den lägre ligan.

Sedan dess har vi inte fått se mycket av Southgates unga Three Lions, så gruppspelet kommer att besvara många frågor kring vad vi kan förvänta oss av laget under turneringens gång. Men de får i alla fall en mjukstart mot Iran och har inte fått en särskilt svår grupp, även om både Wales och USA inte är helt lätta motståndare.

Kyle Walker är den enda bekräftade skadan hos England, som i övrigt kan ställa upp med en stark elva nu på måndag.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Iran går in i matchen utan förväntningar på sig

För Irans del så finns det nog inga förväntningar på att de ska lyckas få med sig poäng mot England, det är i matcherna mot Wales och USA som de behöver leverera ifall de ska ha en chans att ta sig vidare från gruppen.

På förhand så förväntas de dock bli laget som kommer att få det svårast i gruppen, vilket inte heller är särskilt konstigt med tanke på det spelarmaterial de har att röra sig med. De har viss offensiv spets i form av Portos Mehdi Termi och Bayer Leverkusens Sardar Azmoun, men den sistnämnde är skadad, vilket är ett tungt bakslag.

Under hösten så har Iran i alla fall haft ett par starka resultat med segrar mot Uruguay och Nicaragua och ett kryss mot Senegal. Men precis som i de två tidigare världsmästerskapen som Iran har varit med i så lutar mycket åt att äventyret kommer att ta slut i gruppspelet.

England är såklart tunga favoriter till att vinna och har haft en väldigt stabil defensiv när de väl har nått framgångar. Vi spelar därmed på att England vinner och att det totalt blir under 3,5 mål för sammanlagt 1.72 hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: England & under 3,5 mål
Odds: 1.72
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 14:00, måndag 21 november
TV:  svtett logo
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: