Speltips England – Senegal 4/12: Ska klaras av

Axel Sjödin Publicerat: 4 december 2022

England är klara favoriter då de gör upp om en plats i kvartsfinalen med Senegal under söndagskvällen.

England - Senegal

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Detta blir ett bra test för att ta pulsen på England, som förmodligen kommer att ställas mot Frankrike i kommande runda ifall de lyckas ta sig förbi Senegal. Insatserna har varit lite upp och ned under gruppspelet, men England har stundom briljerat och vann tillslut gruppen i väntad ordning.

Deras initiala överkörning av Iran var en fin start på turneringen, men matchen mot USA lämnade nog en del engelsmän lite frågande kring nivån på landslaget. Det såg rätt håglöst ut för engelsk del och det får nog sägas att USA var det bättre laget under matchen. England gav dock svar på tal under andra halvlek mot Wales i den sista gruppspelsmatchen där de prickade in tre mål mot sina brittiska grannar.

För omväxlings skull så har det pratats ganska lite om England som potentiella titelutmanare hittills. De tenderar att vara ett överskattat landslag i mästerskapssammanhang, men Gareth Southgate har lyckats bygga någonting som uppenbarligen har resulterat i framgångar under senare år. Senaste VM så räckte det till semifinal och under EM förra sommaren så tog de sig hela vägen till en straffläggning i finalen mot Italien.

Så trots att England har en ganska ung trupp så har de gott om erfarenhet i dessa scenarion och bör kunna ta sig förbi Senegal utan alltför stora problem.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Senegal hade inte nödvändigtvis avancerat från någon annan grupp

Genom en oerhört tung seger i det sista avgörande mötet mot Ecuador så lyckades Senegal lägga beslag på andraplatsen i grupp A. Även om Ecuador kontrollerade mycket boll så var det Senegal som stod för de vassa chanserna och de vann tillslut rättvist.

Man ska dock ha i åtanke att Senegal med nöd och näppe tog sig vidare från den klart lättaste gruppen i mästerskapet, då Qatar tog klev in som första seed och därmed ersatte en av de stora nationerna. Det är inte alls säkert att Senegal hade lyckats avancera i en tuffare grupp och mycket pekar på att äventyret tar slut mot England.

Det faktum att Senegal har släppt in mål i samtliga matcher hittills bådar inte gott och det kommer att krävas en otrolig insats för att ta sig vidare till kvartsfinal på söndag. Något de fortsatt får försöka göra utan Sadio Mané.

De raka oddsen på England här är inte särskilt höga, men överspelet sticker ut rejält i mina ögon. England har trots allt tryckt in nio mål hittills i turneringen, samtidigt som Senegal är lite framtunga med en tveksam defensiv. För hela 2.33 gånger pengarna hos Lucky Sports så spelar vi alltså på över 2,5 mål i den här matchen.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2.33
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:00, söndag 4 december
TV:  svtett logo
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: