Speltips England – USA 25/11: Framåtlutat

Axel Sjödin Publicerat: 25 november 2022

England har chans att koppla ett rejält grepp om grupp B då de ställs mot USA i den andra omgången.

England - USA

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fredagen bjuder på ett intressant möte mellan två länder med en speciell historia och relation. I dessa sammanhang så är England tveklöst storebror och förväntas också sätta amerikanerna på plats och boka sin plats i åttondelsfinalerna.

Gareth Southgates manskap stod nämligen för en imponerande uppvisning i öppningsmatchen mot Iran, vilket redan har gjort att förväntningarna har växt på den engelska truppen. Det var med viss tillförsikt som engelsmännen betraktade sina chanser inför det här mästerskapet, men lyckas de upprepa vad de gjorde sist så dröjer det inte länge innan vi börjar höra “It’s coming home” på repeat i de engelska stugorna.

Iran är förvisso inte det tuffaste motståndet, men med tanke på hur många tunga lag som har misslyckats med att plocka tre poäng i öppningsmatchen så får man ändå ge England en klapp på axeln för sitt fina offensiva spel. Förmodligen så kommer Southgate att starta med en oförändrad elva inför den kommande matchen mot USA, även om Harry Maguire åkte på en smäll senast samt att Harry Kane borde vara nära en återkomst.

Utöver att de släppte till två mål framåt slutet så finns det inte mycket att klaga på för Englands del. De har sett starka ut i de två senaste mästerskapen och har inte gjort någon besviken än så länge.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

USA lär sikta högt

Amerikanerna vågar ofta friskt, trots att de inte tillhör någon av de stora fotbollsnationerna. Det verkar vara en nordamerikansk prägel kan vi konstatera efter att ha sett Kanada vara helt orädda mot Belgien, vilket nästan gav utdelning.

USA är inte direkt en maktfaktor i internationell fotboll, men är trots det sällan lätta att möta. De spelade bra mot Wales i första halvlek, där de styrde matchen, och tog välförtjänt med sig en 1-0-ledning in i halvtidsvilan. Wales skulle dock komma in i matchen mer i andra halvlek och även om USA var nära att få med sig alla tre poäng så släppte de tillslut in en kvittering efter en uppenbar straffsituation.

Även vid förlust här så har USA alla möjligheter att ta sig vidare från gruppen. Ifall nu inte Iran lägger in en ny växel så pekar mycket på att detta kommer att avgöras på målskillnad mellan USA och Wales, ifall resultaten nu går som förväntat. Amerikanerna lär dock inte försvara något kryss, snarare brukar de köra gasen i botten. De toppade faktiskt gruppen över England 2010 och lär försöka göra det igen. Med tanke på att det också blev hela åtta mål i Englands öppningsmatch så känns överspelet inte alls dumt här för de 1.86 hos Bethard erbjuder.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1.86
Bolag: Bethard
20:00, fredag 25 november
TV:  svtett logo
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: