Speltips Frankrike – Marocko 14/12: Alla goda ting har sitt slut

Axel Sjödin Publicerat: 14 december 2022

Frankrike ställs mot turneringens stora överraskning Marocko i den andra semifinalen under onsdagen.

Frankrike - Marocko

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Frankrike är det enda laget kvar i turneringen som har tagit sig hit utan att ha stått för några överraskningar eller ha gått på några minor. Som förväntat så är de regerande mästarna i semifinal och i dagsläget så är de stora favoriter till att ta sig till final över ett Marocko som gång på gång har underskattats.

Marocko har haft ett sagolikt VM där de båda har blivit historia för sina egna och för hela kontinentens vägnar. De blev det första afrikanska landet någonsin att nå semifinal efter att de slagit ut Portugal med ett mål mot noll i kvartsfinalen under lördags. De har verkligen inte haft en lätt väg hit heller då de hamnade i samma grupp som både Kroatien och Belgien och därefter har behövt ta sig förbi både Spanien och Portugal i utslagsomgångarna, de förtjänar verkligen sin semifinal och ska ha en stor eloge för att ha lyckats.

Ännu en gång så kliver de dock inte som väldigt klara underdogs då de regerande mästarna Frankrike står för motståndet. Det är tveklöst ett snäpp upp i svårighetsgrad, men vad som borde oroa mest är hur det står till i de egna leden.

Nayef Aguerd blev skadad mot Spanien och nu blev Romain Saïss dessutom skadad mot Portugal. Det är båda de ordinarie mittbackarna borta ur spel. Lägg till att Noussair Mazraoui också fortfarande är tveksam till spel så innebär det att tre av fyra spelare från deras fyrbackslinje från gruppspelet är borta. Marocko har visat att alla spelare krigar för segern, men någonstans så blir bortfallet för tungt för att ersätta.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fransmännen har alla förutsättningar för att vinna

Frankrike har hittills lyckats göra det som förväntats av dem och har sett starka ut turneringen igenom. Både Kylian Mbappé och Olivier Giroud har varit i väldigt fin målform och har satt dit avgörande mål i flera matcher och även Antoine Griezmann har sett bra ut under turneringen.

Med den breda och varierade anfallsuppsättningen som Frankrike har så är det svårt att föreställa sig hur Marocko skulle lyckas nolla dem ifall de tvingas till att ha andrahandsval i nästan hela backlinjen. De har förmågan att skapa målchanser på väldigt många olika sätt, vilket kommer att göra det svårare för Marocko att hålla undan hela vägen. Fransmännen är dessutom helt skadefria utöver de bortfall de hade inför turneringen.

Frankrike tog sig förbi ett starkt England i kvartsfinalen senast och vann tillslut välförtjänt. Medan Frankrike hade två spelmål så fick England förlita sig på två straffsituationer där Harry Kane missade den andra och därmed beseglade engelsmännens öde.

Sammanfattningsvis så är Frankrike favoriter med all rätta här. Marocko har hunnit uträtta smärre mirakel under turneringen, men någon gång så måste sagan ta slut och förmodligen så avslutas den mot fransmännen. Vi spelar därmed på att Frankrike vinner och kombinerar det med ett spel på under 3,5 mål för 2.00 gånger pengarna hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Frankrike & under 3,5 mål
Odds: 2.00
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:00, onsdag 14 december
TV:  tvfyra logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: