Speltips Ghana – Uruguay 2/12: Spännande upplösning

Axel Sjödin Publicerat: 2 december 2022

Detta blir matchen att hålla ögonen på från grupp H då Ghana och Uruguay gör upp om en plats i slutspelet.

Ghana - Uruguay

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Spelpaus.se | Endast nya spelare. Få 100% upp till 1 000 kr i bonus på din första insättning. Min. insättning 100 kr. 35x omsättningskrav. Bonusen är giltig i 60 dagar. | Regler & Villkor gäller

Ghana och Uruguay möts återigen i en avgörande match i VM-sammanhang, tolv år efter att Luiz Suárez stoppade ghananerna från att bli den första afrikanska nationen någonsin att nå semifinal. Sydkorea kan ha ett finger med i spelet ifall de besegrar Portugal, men ifall den matchen går som väntat så kommer mötet mellan Ghana och Uruguay att vara direkt avgörande för vilket lag som tar den andra slutspelsplatsen tillsammans med portugiserna.

I ett i långa stunder händelsefattigt gruppspel så har Ghana varit en påminnelse om varför vi älskar den här turneringen, även om den så spelas Qatar i december. Ghanas matcher har varit några av de mest underhållande i turneringen såhär långt och har ackompanjerats av en trevlig trumpetande afrikansk läktarkultur som många av oss bara får se i VM-sammanhang.

Ghana har vågat friskt, och det är ofta ett drag bland mindre länder som kan överraska och bädda för framgång. Målskyttet har de inte haft några som helst problem med, men deras anfallsglada filosofi har också gjort dem sårbara defensivt.

Frågan är om de närmar sig matchen mot Uruguay på ett annat sätt, då ett kryss förmodligen kommer att räcka för avancemang.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Uruguay har fortfarande inte gjort ett mål

För uruguayanerna så är det däremot bara tre poäng som gäller. De måste vinna mot Ghana samtidigt som de måste hoppas på att Portugal lyckas hantera Sydkorea. Uruguay var, tillsammans med Portugal, klara favoriter att avancera ur grupp H, men det känns inte alls lika självklart inför den tredje omgången.

Uruguay är i nuläget det enda laget i hela världsmästerskapet som fortfarande inte har lyckats göra mål. De har dock inte saknat chanser, och ifall de tre ramträffar de haft under sina två inledande möten hade gått in så hade vi kanske haft en helt annan diskussion inför dagens match än den vi har nu.

Man kan dock säga att Uruguay inte har imponerat såhär långt. De förlitar sig fortfarande på flera spelare som var med och slog ut Ghana i kvartsfinalen för tolv år sedan, samtidigt som spelare som Federico Valverde inte riktigt har kommit till sin rätt.

Uruguay är alltjämt favoriter inför den sista matchen, men till lite för låga odds i mitt tycke. Då Uruguay måste framåt så finns det i alla fall potential för en rätt öppen match då Ghana inte riktigt känns som laget som kan försvara en poäng. Över 2,5 mål kan hittas för hela 2.10 hos Mr Green, vilket är väldigt lockande med Ghanas facit såhär långt.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2.10
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 16:00, fredag 2 december
TV:  Kunskapskanalen
Stream: 

Jämför odds: