Speltips inför VM 2022: En titt på grupp G

Axel Sjödin Publicerat: 24 november 2022

Det börjar dra ihop sig inför VM och det är hög tid att börja leta speltips. Vi tittar närmare på grupp G där Brasilien, Schweiz, Serbien och Kamerun huserar.

VM 2022: Grupp G

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Detta är på förhand en av de mer intressanta grupperna i min mening och spelbolagen instämmer i att det inte är helt lätt att förutspå vilket lag som kommer att gå vidare utöver den stora favoriten Brasilien. Gruppen består i övrigt av Schweiz, Serbien och Kamerun vilket kan bli ett getingbo i kampen om andraplatsen. Det råkar dessutom vara så att Brasilien, Schweiz och Serbien alla var i samma grupp under förra världsmästerskapet, där Brasilien och Schweiz avancerade.

Som favoriter – inte bara i gruppen, utan för att vinna hela VM – så är det kanske inte någon större vits med att lägga alltför mycket tid på det stjärnspäckade Brasilien i den här artikeln. De dominerade det sydamerikanska kvalet och håller en fruktansvärt hög kvalitet på varenda position på planen. De är med rätta väldigt klara favoriter till att vinna gruppen, det är framförallt i striden om andraplatsen där saker och ting inte är lika självklara.

Kamerun kan vara en tuff nöt att knäcka, vilket de visade när de tog sig till semifinal i de afrikanska mästerskapen senast och toppade sin grupp i VM-kvalet över Elfenbenskusten. Men detta Kamerun är ändå ett snäpp under andra afrikanska toppnationer såsom Senegal, Marocko och Egypten. De kan mycket väl sätta käppar i hjulet för andra, men kommer att få det svårt att ta sig vidare från gruppen då de saknar den där riktiga spetsen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det står mellan Serbien och Schweiz

De två lag som främst förväntas slåss om andraplatsen är återigen Schweiz och Serbien. Sist var det som sagt schweizarna som drog det längsta strået, men Serbien har tagit kliv framåt sedan dess. Den unge Dusan Vlahovic har blommat ut och tillsammans med den nu glödheta Aleksandr Mitrovic utgör de ett väldigt giftigt anfallspar framför ett offensivt skickligt mittfält med spelare som Sergej Milinkovic-Savic, Filip Kostic och Dusan Tadic.

Sättet de toppade VM-kvalgruppen över Portugal var ett riktigt styrkebesked då de reste till Lissabon och var det bättre laget i en match där de tillslut vann välförtjänt. Schweiz toppade även sin grupp över Europamästarna Italien, men utan att besegra dem och känslan var att italienarna i mångt och mycket föll på eget grepp i matcher mot Bulgarien och Nordirland.

Schweiz har levererat stabila resultat internationellt under flera år nu och viktiga spelare som Granit Xhaka har fått en nytändning i höst. Men de har inte ett riktigt lika spännande och sprudlande lag som serberna. Serbiens svaghet är defensiven, där Schweiz har en fördel, men Serbien är i min mening en bubblare att kunna gå långt då det är ett lag med väldigt mycket kvalitet som inte riktigt har annonserat det för omvärlden i ett stort mästerskap ännu. Vårt spel för grupp G blir därmed att Serbien avancerar för 2.10 gånger pengarna hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Serbien avancerar ur gruppen
Odds: 2.10
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 11:00, 24 november 2022
TV:  svtett logotvfyra logo
Stream:  svtplay logocmoresport logo