Speltips Iran – USA 29/11: Mycket på spel

Axel Sjödin Publicerat: 29 november 2022

Från grupp B så får vi följa ett direkt avgörande möte om en slutspelsplats med viss politisk krydda då Iran och USA drabbar samman.

Iran - USA

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Detta är knappast två länder som kommer särskilt bra överens utanför plan, men nu ställs de mot varandra i ett fotbolls-VM med en slutspelsplats på spel – en krydda som gör matchen än mer intressant. Iran överraskade då de slog Wales i den förra omgången och nu räcker det alltså med ett kryss för att avancera, medan USA behöver alla tre poängen.

Efter att ha blivit överkörda av England i öppningsmatchen så var det nog inte många som förväntade sig att Iran skulle kunna studsa tillbaka i gruppen. Men de lyckades hantera Wales på ett bra sätt, även om avgörandet kom i grevens tid för iransk del. Det första och andra målet kom i 98:e och 101:a minuten, även om de inte saknade chanser tidigare.

Att de lyckades gå från att släppa in sex mål till att helt neutralisera Wales offensiv och hålla nollan lär ha varit viktigt inför det sista och avgörande mötet. Det säger dock möjligtvis även en hel del om Wales fantasilösa och slöa anfall, men Iran ska trots allt ha en eloge för att ha studsat tillbaka och satt sig i en sits där ett kryss kan göra dem historiska med sin första åttondelsfinal någonsin i VM-sammanhang.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

USA har sett ut som det piggare laget

Amerikanerna är ännu obesegrade i turneringen efter två raka kryss mot Wales och England. De har, i mitt tycke, varit det vassare laget i båda mötena hittills och kliver in i matchen mot Iran som klara favoriter.

Det enda som saknades mot England för USA:s del var avsluten, för de skapade flera vassa chanser att bryta dödläget och ställde till det för det engelska försvaret. De har en ung trupp som säkerligen kan utvecklas inför kommande mästerskap och lär vara en riktigt tuff motståndare i VM på hemmaplan om fyra år ifall dessa spelare kan växa och ta ytterligare kliv.

USA känns inte lika endimensionella i sitt offensiva spel som Wales, och Iran lär inte ha det lika lätt att freda målet mot amerikanerna. USA har sett pigga ut och känns rakt av som det starkare laget av dessa två, även om de ännu inte har tagit en trepoängare.

Större skrällar har skett, men det är i mitt tycke ganska bra odds på den raka segern för USA hos Lucky Sports, som erbjuder 2.05 gånger pengarna.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: USA vinner
Odds: 2.05
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:00, tisdag 29 november
TV:  svtett logo
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: