Speltips Japan – Costa Rica 27/11: Gyllene chans

Axel Sjödin Publicerat: 27 november 2022

Japan har en gyllene chans att ta sig upp till sex poäng efter två matcher då de möter Costa Rica tidigt under söndagen.

Japan - Costa Rica

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Japan hade allt annat än tur med lottningen, då man som tredje seed lottades bakom Spanien och Tyskland. Men de inledde gruppen direkt med en oerhört stark seger mot Tyskland och har nu satt sig i ett oerhört fint utgångsläge för att lyckas ta sig vidare till åttondelsfinal.

Tyskland tog ledningen på straff i första halvleken och saknade inte chanser att utöka och därmed kanske stänga matchen. Siktet var inte riktigt rätt inställt för de tyska anfallarna dock, och de slarvade bort chansen att stänga matchen. Istället var det Japan som började skapa vassa chanser och lyckades pricka dit både kvittering och ledningsmål.

Japan är ett välorganiserat lag som absolut kan slå stora nationer på en bra dag. Nu när de redan har gjort hästjobbet så gäller det att slutföra det genom att ta tre poäng mot gruppens slagpåse Costa Rica. Ifall Japan klättrar upp på sex poäng efter två omgångar så kan de bli klara för slutspel redan under kvällen så länge Tyskland tappar poäng mot Spanien.

De är klara favoriter mot Costa Rica och lär gräma sig rejält ifall de inte tillvara på den chansen som de nu har att slå ut en av de stora fotbollsnationerna.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Costa Rica har den sämsta truppen i VM

Som konstaterades här inför Costa Ricas första match mot Spanien så har costaricanerna förmodligen den svagaste truppen i hela mästerskapet. Det fanns inte mycket i deras öppningsmatch som tydde på motsatsen heller då de blev fullkomligt överkörda av ett Spanien på spelhumör och förlorade med 0-7.

Detta är inte samma Costa Rica som överraskade och tog sig vidare från gruppspelet för åtta år sedan, och det märks. Det fanns såklart knappt ett scenario där de skulle kunna ta sig vidare från den här gruppen. Men vi kan kort och gott konstatera att de måste plocka tre poäng mot Japan för att ens ha en liten chans till avancemang.

Det innebär att Costa Rica måste öppna upp sig där bak då ett poäng inte räcker. Men Japan är ett klart bättre lag och lär nog kunna utnyttja de ytor som Costa Rica måste ge dem. Vi spelar därmed på att Japan tar ledningen i första halvlek och att de lyckas hålla i den under matchen genom ett halvtid/fulltidsspel för lockande 2.25 gånger pengarna hos Bet365.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Japan halvtid/fulltid
Odds: 2.25
Bolag: Bet365
Spelstopp: 11:00, söndag 27 november
TV:  tvfyra logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: