Speltips Japan – Kroatien 5/12: Spännande match

Axel Sjödin Publicerat: 5 december 2022

Japan möter återigen tufft motstånd då Kroatien väntar i en spännande åttondelsfinal under måndagen.

Japan - Kroatien

18+ år, spela ansvarsfullt, ​Stödlinjen.se​, Spelpaus.se. Läs fullständiga regler och villkor här

Detta är på förhand en av de mest intressanta åttondelsfinalerna att se fram emot. Kroatien är favoriter inför mötet, men Japan har överraskat två gånger om hittills och står absolut inte chanslösa inför måndagen. Frågan är om Japan kan skrälla en tredje gång och därmed skriva historia genom att nå kvartsfinalen för första gången någonsin.

Att Japan skulle toppa grupp E över både Spanien och Tyskland var det nog inte många som trodde på förhand, även om det på sina håll förvarnades om att Japan minsann inte var något dåligt fotbollslag och att de kanske skulle kunna knipa en plats i slutspelet.

Sättet som de gjorde det på var kanske det mest anmärkningsvärda, då de faktiskt förlorade mot gruppens slagpåse Costa Rica, men tog två trepoängare mot de europeiska jättarna. Dessutom så lyckades de vända ett underläge i båda matcherna. Spanien var dock förmodligen ganska nöjda som grupptvåa, och det hade kanske sett annorlunda ut annars, det vet man inte. Japanerna ska dock hyllas rejält för deras insats alldeles oavsett.

Till skillnad från flera andra skrällag så har de en bra balans i laget som tidigare bara har saknat det där lilla extra framför mål. Men den sista pusselbiten har kanske fallit på plats nu, och Japan går in i åttondelen med momentum.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kroatien är svåra att få ett grepp om

Finalisterna från det senaste mästerskapet har inte riktigt levt upp till förväntningarna såhär långt, även om de lyckades avancera från gruppen och hade turen att undvika Spanien. Kroatien är dock alltid ett stabilt och svårslaget lag, men någon repris på det senaste mästerskapet känns föga troligt.

Deras vistelse i Qatar var väldigt nära att ta slut redan i gruppspelet om Romelu Lukaku hade haft en lite bättre dag på jobbet, även om Kroatien inte var helt ofarliga under matchen de heller. De kan tacka Josko Gvardiol för mycket i alla fall, då hans fantastiska insats i defensiven spelade en avgörande roll mot Belgien.

Kroatien är inte helt lätta att bedöma detta världsmästerskapet, men deras enda bra match har varit mot ett Kanada som inte tog ett enda poäng i gruppen. De har inte riktigt skapat särskilt många vassa målchanser och känns aningen överskattade hos spelbolagen här.

Med det sagt så finns det såklart väldigt mycket kvalitet i Kroatien och de är svåra att slå som påpekats. Men Japan har haft värre odds mot sig tidigare och i mitt tycke så ligger spelvärdet på att Japan vinner med pengarna tillbaka vid oavgjort för hela 2.80 gånger pengarna hos LeoVegas.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Japan – Draw no bet
Odds: 2.80
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 16:00, måndag 5 december
TV:  svtett logo
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: