Speltips Kanada – Marocko 1/12: Ypperlig chans

Axel Sjödin Publicerat: 1 december 2022

Det redan utslagna Kanada möter ett Marocko som har goda chanser att sno åt sig en av slutspelsplatserna.

Kanada - Marocko

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Senast Marocko avancerade vidare från gruppspelet var året 1986, samma år som Kanada senast deltog i ett VM överhuvudtaget. Det är med andra ord två lag som knappast är bortskämda med framgångar i dessa sammanhang, men Marocko har chansen att skriva historia ifall de får till ett oavgjort åtminstone.

Marocko har haft ett starkt stöd från läktarna och har hittills inte gjort sina tillresta supportrar besvikna. Fyra poäng efter två matcher mot de två gruppfavoriterna är långt över förväntan, och de behöver nu alltså bara ta en poäng mot gruppjumbon för att garantera avancemang.

Defensiven har varit nyckeln för Marockos del, som i skrivande stund tillhör ett av bara tre lag som har hållit nollan hittills i turneringen. De har varit väldigt duktiga på att hålla både Belgien och Kroatien från de riktigt vassa målchanserna, vilket bådar gott inför torsdagens möte.

Marocko tillhör definitivt ett av de starkare afrikanska lagen, men att de har presterat såhär bra får ändå ses som en av turneringens största skrällar hittills.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kanada lär trumma på för sin första poäng någonsin

Det såg hoppfullt ut för kanadensarnas del under matchen mot Belgien. De var det bättre laget mot ett blekt Belgien och lär förhoppningsvis kunna bjuda på mer när VM spelas på hemmaplan nästa gång.

De föll dock mot Belgien tillslut och blev överkörda av Kroatien i den andra matchen, vilket innebär att de numera är ute ur turneringen. Men med det sagt så lär de knappast slå av på takten för det, denna unga trupp har fortfarande chansen att bli historisk genom att ta nationens första poäng i VM-sammanhang någonsin och lär förmodligen ge allt mot Marocko.

Vi har redan fått se positiva tecken med ett fartfyllt anfallsspel från denna unga trupp, men de fick sig en rejäl defensiv hemläxa mot Kroatien. Marocko bör nog inte kunna straffa dem på samma sätt och förmodligen så lär marockanerna inte vilja ta några större risker med tanke på att en poäng som sagt räcker för avancemang.

I och med Marockos defensiva facit hittills och vad som står på spel så är det inte svårt att se den här matchen bli en tillknäppt sådan. Underspelet går att hitta för fullt godkända 1.76 gånger pengarna hos Lucky Sports, vilket vi väljer att klicka in här.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.76
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 16:00, torsdag 1 december
TV:  Kunskapskanalen
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: