Speltips Kroatien – Belgien 1/12: Avgörande toppmöte

Axel Sjödin Publicerat: 1 december 2022

Gruppspelsomgången mellan Kroatien och Belgien har en lite annan karaktär än vad man kanske trodde på förhand.

Kroatien - Belgien

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Spelpaus.se | Endast nya spelare. Få 100% upp till 1 000 kr i bonus på din första insättning. Min. insättning 100 kr. 35x omsättningskrav. Bonusen är giltig i 60 dagar. | Regler & Villkor gäller

Båda lagen har förvisso alla möjligheter att ta sig vidare till slutspel, men att de ska lyckas göra det tillsammans – vilket många trodde på förhand – ser inte särskilt troligt ut. Medan Marocko tar sig an gruppjumbon Kanada så gör alltså dessa två topplag upp om en slutspelsplats.

Efter en lite trevande start mot Marocko, där inget lag lyckades spräcka nollan, så såg det desto bättre ut mot Kanada i den efterföljande matchen. Kanadensarna tog dock en väldigt tidig ledning, men därefter var det inte mycket snack om vilket som var det bästa laget. Kroatien skapade mängder av fina chanser och var effektiva framför mål, vilket gjorde att de vann med 4-1 och därmed toppar gruppen genom målskillnad.

Det var nog väldigt viktigt att det lossnade för Kroatiens del, då offensiven har varit en av deras svagare lagdelar under senare tid. Men under VM så kan nya målskyttar kliva fram och det var precis vad som hände mot Kanada.

Ett kryss räcker för avancemang för Kroatiens del, men de lär nog försöka garantera en gruppseger när de har chansen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har inte gått att känna igen Belgien

Belgien var förhandsfavoriter till att toppa gruppen, men har sett oerhört bleka ut under mästerskapets två första matcher. De vann nätt och jämnt mot ett Kanada som såg pigga ut, men spelade verkligen inte övertygande, trots vinst.

Deras dåliga spel kom att straffa sig redan i efterföljande match mot Marocko, som de förlorade med 0-2, trots tungt favoritskap. Sedan dess så har det varit tragiska scener i Bryssel och rykten om dålig stämning i truppen och det verkar inte vara mycket som går belgarnas väg just nu.

Kevin De Bruyne har inte alls kommit upp i den nivå vi är vana vid att se honom i och på det stora hela så har Belgien inte alls fått spelet att stämma. Det är i lägen som dessa som storlag ska kunna resa sig, men att döma av vad vi fått se från Belgiens gyllene generation tidigare så viker de snarare ned sig när det gäller som mest.

Det är helt jämnt hos spelbolagen inför matchen, vilket ändå förvånar med tanke på vad vi har fått se från de båda lagen hittills. Mr Green erbjuder hela 2.70 gånger pengarna för en kroatisk vinst här, och det är klart värt att spela på i min mening.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Kroatien vinner
Odds: 2.70
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 16:00, torsdag 1 december
TV:  svtett logo
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: