Speltips Kroatien – Brasilien 9/12: Klara favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 9 december 2022

Kvartsfinalerna drar igång och först ut så är det Kroatien som möter ett skräckinjagande Brasilien.

Kroatien - Brasilien

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter vardera lags insats i sina respektive åttondelsfinaler så är det inte så konstigt att Brasilien går in som tunga favoriter inför detta möte. Både Kroatien och Brasilien stötte på sydostasiatiskt motstånd, men sättet de tog sig vidare på skilde sig en hel del. Det behövdes tillslut straffar för Kroatiens del, medan Brasilien dansade sig igenom åttondelen i en match där de befäste sitt favoritskap på riktigt.

Sedan Brasiliens uppvisning mot Sydkorea så har oddsen på dem som turneringsvinnare sjunkit som en sten. Människor är kortsiktiga, men det är också fotbollen ibland, form är otroligt viktigt i ett sådant här format och Brasilien har uppenbart visat att de har lyckats hitta rätt under turneringen.

Det var förvisso mot Sydkorea, som är sämre än samtliga lag som Brasilien har chans att möta under resterande del av turneringen, men det går inte att ta något ifrån spelet i sig självt. De spelar otroligt fin fotboll och man kan inte göra annat än att njuta av att få se Vinicius Junior utmana från sin vänsterkant, även vid flera måls ledning.

Brasilien är i min mening lite väl tunga favoriter, men det är svårt att spela emot dem när de spelar såhär.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kroatien lär stå upp bättre än Sydkorea

Detta blir som sagt ingen lätt uppgift för finalisterna från det förra mästerskapet. Kroatien har tagit sig till kvartsfinal igen, men kan inte påstås ha övertygat hittills. Av de fyra matcher som de har hunnit spela i Qatar så har tre av dem varit kryss, deras enda vinst kom mot ett Kanada som ska vara en klar nivå under kroaterna.

Det man inte kan ta ifrån kroaterna är i alla fall att de är väldigt svårslagna i dessa sammanhang, även om de inte har särskilt mycket spets framåt. Deras rutinerade trupp har varit med i dessa sammanhang förut, men deras mångåriga erfarenhet kan både vara en för- och nackdel. Att deras aningen ålderstigna trupp tvingades spela 120 minuter mot Japan är inte direkt optimalt när de nu ska försöka hänga med i Brasiliens tempo.

Kroatien kommer i varje fall inte att bli en lika enkel match som Sydkorea på något sätt och vis. Mycket av anledningen till varför Brasilien kunde slappna av lite och bjuda på skönlir och sambafotboll var deras tvåmålsledning innan kvarten var spelad. När de inte har fått sitt första mål tidigt så har det sett helt annorlunda ut mot Schweiz och Serbien under gruppspelet. Vi spelar därmed på att Brasilien vinner, men att det blir under 3,5 mål i ett kombinationsspel för 2.00 gånger pengarna hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Brasilien & under 3,5 mål
Odds: 2.00
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:00, fredag 9 december
TV:  svtett logo
Stream:  svtplay logocmoresport logo

Jämför odds: