Speltips Kroatien – Kanada 27/11: Oväntat spännande

Axel Sjödin Publicerat: 27 november 2022

Kroatien och Kanada ställs mot varandra i en väldigt intressant match i grupp F under söndagen.

Kroatien - Kanada

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Med tanke på det spel som Kanada visade upp mot Belgien i öppningsmatchen så känns den här matchen plötsligt väldigt spännande. Inte minst på grund av att Kroatien misslyckades med att vinna öppningsmötet och vinnaren av detta mötet förmodligen kommer att sitta i förarsätet för att avancera som grupptvåa.

Kroatien har sett bra ut under året, där de vann sin Nations League-grupp över både Danmark och Frankrike, men de såg ganska oinspirerade ut i öppningsmatchen mot Marocko. De lyckades inte skapa särskilt många målchanser och var aldrig riktigt nära att spräcka nollan.

De kommer att behöva lägga in en ny växel om de nu ska kunna gå långt i turneringen, men först och främst gäller det att ta sig ut ur gruppen. Kroatien har i alla fall visat sig väldigt svårslagna och är defensivt stabila med ett mittfält i världsklass.

De är självklart favoriter mot ett Kanada som inte har spelat VM sedan 80-talet, men inte alls så klart som man hade kunnat tro på förhand. Detta kan nog bli en spännande match.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inställningen från Kanada går inte att klaga på

Kanadickerna blev nog snabbt ett favoritlag i gruppen för många efter deras insats mot Belgien. De flesta lag i deras position hade förmodligen spelat rätt försiktigt och defensivt, men Kanada visade inga tecken på nervositet eller återhållsamhet – de körde sitt eget spel på ett imponerande sätt.

Det var inte helt olikt deras ishockey-filosofi där de kör plattan i mattan och försöker trycka in folk framför kassen. Deras orädda spelstil var nära på att ställa Belgien och även om de förlorade så var känslan att Kanada förtjänade mycket mer efter slutsignalen. Deras sumpade straff lär gräma dem, och de hade flera straffsituationer där de kanske borde ha fått en chans till från elva meter.

Kanada spelade som sagt väldigt bra och förtjänar att tas på allvar efter deras senaste insats. De har en ung och spännande trupp som säkerligen kommer att växa framöver, men det kommer trots allt att bli svårt att ta sig vidare här även om de har charmat många fotbollsälskare redan.

De saknade den spetsen som krävdes för att konvertera deras många chanser de skapade. Det straffade sig senast och med tanke på att båda lagen verkade sakna lite spets senast så känns ett underspel inte helt tokigt här heller för 1.86 hos Bethard.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.86
Bolag: Bethard
Spelstopp: 17:00, söndag 27 november
TV:  svtett logo
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: