Speltips Kroatien – Marocko 17/12: Bronsmatchen

Axel Sjödin Publicerat: 16 december 2022

Varken Kroatien eller Marocko förväntades ta sig såhär långt i turneringen och tredjeplatsen lär betyda mycket för båda lagen.

Kroatien - Marocko

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är inte sällan som bronsmatcher känns smått överflödiga då det spelas mellan två lag som båda haft guldambitioner och egentligen hade velat åka hem, men lördagens match har en annan karaktär. För det lilla Kroatien och för Marocko, som aldrig har tagit sig såhär långt, så lär tredjeplatsen vara en tung skalp.

Marocko har varit laget i blickfånget under detta mästerskap då de tog sig vidare från en svår grupp med både Belgien och Kroatien och därefter slog ut Spanien och Portugal. Det är oerhört starkt och de har verkligen visat prov på sin styrka turneringen igenom. Det är framförallt defensivt som de har imponerat, men som vi fick se i onsdags så kunde de även hota Frankrike offensivt då de vid flera tillfällen lyckades sätta farliga genomskärare och kombinera sig förbi den franska backlinjen.

Marginalerna har dock varit på marockanernas sida under turneringen, där de har fått en oproportionerligt bra utdelning sett till de målchanser de skapade. Det vände tillslut mot Frankrike, men att ha tagit sig till semifinal och presterat som de gjort är redan en vinst i sig och truppens insats lär sent glömmas i hemlandet.

De marockanska hjältarna har nu en sista match att spela. Där får de fortsatt klara sig utan sina båda ordinarie mittbackar i form av Nayef Aguerd och Romain Saïss, men alla spelare verkar veta hur man ska spela i spelsystemet för att göra det svårt att få hål på dem oavsett vilka som tar plats i backlinjen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kroatiens startelva har haft det tyngre än många andra

För Kroatiens del så tog det tvärt stopp mot Argentina i semifinal där de aldrig riktigt kunde hämta sig efter att Argentina väl fått in första målet. Kroatien öppnade bra och såg faktiskt bättre ut än sina motståndare under första halvtimmen, men de hade inte riktigt orken att komma tillbaka från 0-2 efter två separata tillfällen med undermåligt försvarsspel.

Det faktum att Kroatien två gånger om har spelat förlängning och vunnit på straffar lär nog ha spelat en roll, särskilt med tanke på att det är en ganska ålderstigen trupp där tränare Zlatko Dalic har varit rätt sparsam med bytena på sina spelare. Det är nästan samma elva spelare som har tvingats kriga sig igenom hela turneringen och det tär såklart på krafterna.

Kroatien har i alla fall imponerat och återigen visat hur svåra de är att slå. Den här kroatiska generationen har verkligen lämnat ett avtryck i de två senaste världsmästerskapen, vilket är magiskt med tanke på det invånarantal som landet har.

Bronsmatcher brukar generellt sett ha ett högre antal mål än snittet, men det förutsätter också att det är en lite mer avslappnad match utan lika mycket på spel, vilket vi inte tror att det kommer att vara här. Underspelet har, sett till lagen som spelar, ett väldigt fint värde på 1.92 gånger pengarna hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.92
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 16:00, lördag 17 december
TV:  svtett logo
Stream:  svtplay logocmoresport logo

Jämför odds: