Speltips Marocko – Kroatien 23/11: Visat på fin form

Axel Sjödin Publicerat: 22 november 2022

Marocko får en tuff start på mästerskapet då de ställs mot de förra finalisterna Kroatien under onsdagen.

Marocko - Kroatien

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

I grupp F, som också utgörs av Belgien och vinnaren av CONCACAF-kvalet Kanada, så finns det inga lätta matcher för topplagen och ingen självklar slagpåse. Kroatien kliver självklart in i mötet som favoriter, men Marocko är inte en dålig motståndare och var långt ifrån ofarliga förra världsmästerskapet.

Marocko var minuter från att slå Spanien och förlorade mot Portugal i en knapp uddamålsförlust för fyra år sedan, men fick tillslut lämna i gruppspelet. Sedan dess så har det varit begränsade framgångar i de afrikanska mästerskapen, men ett fläckfritt facit i det afrikanska kvalet, vilket har tagit dem hit.

Med flera exilmarockaner som har valt att spela för landslaget så har de skrapat ihop en slagkraftig trupp under senare år, som definitivt håller hög afrikansk klass. Men frågan är om det kommer att räcka till när de ställs mot tufft europeiskt motstånd i form av Kroatien och Belgien.

Marocko är ett landslag som är på väg åt rätt håll, men de kommer att behöva växla upp ifall de ska kunna avancera.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kroatien håller fortfarande en hög nivå

I det senaste världsmästerskapet så gick Kroatien sensationellt nog hela vägen till final och det är inte särskilt mycket som har förändrats i laget utöver att deras stora stjärnor har blivit fyra år äldre. De håller med andra ord fortfarande en väldigt hög nivå med ett mittfält i världsklass, men lär nog knappast kunna återupprepa deras otroliga bedrift från senast.

En stor skillnad är att de saknar den självklara spelaren på topp som Mario Mandzukic var i det förra mästerskapet. De har inte riktigt kunnat ersätta honom och målproduktionen har också blivit lidande. Det har dock förbättrats något under senare året, vilket vi inte minst kan se från deras form i Nations League där de toppade sin grupp över Danmark och Frankrike.

Med fem raka vinster i bagaget inför turneringen så bär de säkerligen med sig ett gott självförtroende inför öppningsmatchen. Det kommer inte att finnas mycket utrymme för misstag, så det gäller att kliva in och leverera direkt.

Även om Kroatien fortsatt saknar en självklar målskytt så har de ett oerhört starkt mittfält och ses välförtjänt som favoriter här. Jag tycker till och med att det är ganska bra odds på den raka tvåan här för 2.15 gånger pengarna hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Kroatien vinner
Odds: 2.15
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 11:00, onsdag 23 november
TV:  tvfyra logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: