Speltips Marocko – Portugal 10/12: Två spelfilosofier möts

Axel Sjödin Publicerat: 10 december 2022

Det stora skrällaget Marocko ställs mot ett Portugal som har övertygat i lördagens första kvartsfinal.

Marocko - Portugal

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Marocko är det lag som hittills har släppt in minst antal mål i mästerskapet och Portugal råkar vara det lag som har gjort flest framåt. Det är med andra ord ett intressant möte och ett rejält test för den marockanska backlinje som har sett så stabil ut mot tufft motstånd hittills.

Det är inte vilka lag som helst som Marocko har lyckats nolla än så länge. Kroatien, Belgien och Spanien har alla fått nöja sig utan mål när de har mött marockanerna hittills. De har bevisat att mindre lag fortfarande kan ta sig långt genom en väldigt stabil defensiv och har verkligen gjort sig förtjänta av sin historiska kvartsfinal för första gången i landets historia.

Mot Spanien så såg de aldrig riktigt hotade ut. Det är inte första gången vi har fått se Spanien ha problem med att luckra upp lågt stående lag, då även Janne Anderssons Sverige har lyckats hålla undan Spanien vid ett par tillfällen. Sidledspassningarna och avsaknaden av farliga löpningar räckte inte, vilket Portugal också lär ha noterat.

Marocko har inte mycket till val annat än att fortsätta på samma spelstil även här, vilket har skördat framgångar såhär långt. Så länge inte Portugal får ett tidigt mål så har vi med andra ord en ganska klar matchbild framför oss.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Portugal har en annan spets än spanjorerna

Det har aldrig varit helt lätt att läsa detta Portugals nivå, då de är de minst jämna av alla potentiella titelkandidater. Men truppmässigt så har de absolut vad som krävs för att gå hela vägen. De såg ganska bra ut i gruppspelet, men i åttondelsfinalen så exploderade de och körde över Schweiz helt och hållet.

Tränare Fernando Santos val att plocka in Goncalo Ramos istället för Cristiano Ronaldo gav verkligen utdelning, då Ramos stod för tre av målen och mycket väl kan starta även här. Med tanke på att även Schweiz förväntades ta lite samma roll som Marocko gjorde mot Spanien så är 6-1 ett väldigt positivt resultat för Portugals del. Även Schweiz ansågs vara en tuff nöt att knäcka defensivt, men det märktes inte mot Portugals fartfyllda offensiv.

Att Marocko dessutom fick sin kanske viktigaste defensiva kugge i form av Nayef Aguerd skadad mot Spanien lär inte förbättra deras chanser heller. Det är ett stort avbräck för marockanernas del.

Portugal har en helt annan spets än vad Luis Enriques Spanien har och jag tror inte att Marocko kommer att kunna upprepa samma bedrift utan Aguerd i mittlåset. Vi spelar därmed helt enkelt på en rak tvåa här för 1.75 gånger pengarna hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Portugal vinner
Odds: 1.75
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 16:00, lördag 10 december
TV:  tvfyra logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: